עוף שלם מתובל בתנור

השף יוסי שרף, שישתתף בשוק הפליאו שייפתח מחר (שישי, 17.7) בתל אביב, מציג שני מתכונים על טהרת הפליאו: עוף שלם צלוי בתנור ונתח רוסט אנטריקוט בתנור

שוק הפליאו. צילום: יחצ

השוק הפליאוליתי. צילום: יחצ

להגיש לשולחן שישי או חג, או סתם לארוחת ערב כיפית עם חברים, עוף שלם צלוי, זה כבר סיפור אחר לגמרי. מדובר כאן במנה חגיגית, מושקעת, שנראית נהדר ומראה לאורחים שלכם שיש כאן מישהו שיודע מה הוא עושה.

השף יוסי שרף, בעליו של הקייטרינג המיוחד "הטריילר", מביא לנו היום מתכון נפלא וריחני לעוף שלם שאף אורח לא יוכל לעמוד בפניו, ומתכון למנת אירוח מקסימה: נתחים דקים של רוסט אנטריקוט.

יוסי שרף ישתתף מחר (שישי, 17.7) בשוק הפליאוליתי שייערך בשכונת הדר יוסף בתל אביב. "השוק הפליאוליתי מציע שפע חומרי גלם ומציגים ייחודיים המרוכזים במתחם אחד", נמסר ממארגני האירוע. "בשרים טריים, מעושנים, מיובשים, גבינות, פירות וירקות ישירות מהמגדלים, מאפים וחומרי גלם, שמני זית ושמני קוקוס, שוקולד  איכותי, סיידר ובירת בוטיק ישראלית לצד מעשנות, גרילים וציוד מטבח המתומחרים באופן הוגן ופונים כולם למנהלים אורח תזונה וחיים פליאוליתי וכן לחובבי המזון הטרי והבריא, שוחרי הקולינריה ואוהבי החיים הטובים.

השוק ייערך במתכונת חודשית ומתוכנן לכלול עשרות מציגים בשטח של 4 דונם המיועד ללמעלה מ-3000 מבקרים אשר יהנו מהפנינג קולינרי שמח המהווה לא רק מקום בו ניתן לבוא לאכול או לקנות את המצרכים הביתה אלא גם לבלות".

מה זה בעצם תזונה פליאוליטית?

"התזונה הפליאוליתית מבוססת על אורח חייו של האדם הקדמון שחי בתקופה הפליאוליתית לפני 10,000 שנים", אומרים מארגני האירוע. "ולפיה גוף האדם מותאם אבולוציונית למזון שונה לחלוטין מזה שאנו ניזונים ממנו כיום. חסידי הפליאו נוהגים לצרוך 'אוכל אמיתי' שאינו מתועש, והינו נקי מכימיקלים, ללא דגנים וללא סוכר מעובד. הם ניזונים בעיקר מבשר, דגים, אגוזים, ופירות וירקות טריים בלבד (לא עמילניים). אורח החיים הפליאוליתי נמצא במגמת תאוצה עולמית, ואם בעבר נחשב לנחלתם הבלעדית של ספורטאים ושוחרי בריאות אדוקים, כיום משתייכים אליו אנשים רבים אחרים אשר מעוניינים לצורך מזון טרי, איכותי ומזין".

 עוף שלם מתובל בתנור

עוף שלם בתנור של יוסי שרף. צילום: יחצ

מה צריך?

עוף שלם ללא עצמות (לבקש מהקצב שיקצב ללא עצמות)

25 גרם פפריקה מעושנת

20  גרם פפריקה חריפה

20 גרם פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח

10 שיני שום פרוס דק

2 גבעולים של רוזמרין

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לבלילה

משרים ומעסים את העוף ללא עצמות

משאירים יומיים במרינדה במקרר

מכניסים לתנור של 180 מעלות לכשעתיים

רוסט אנטריקוט מעושן

רוסט אנטריקוט של יוסי שרף. צילום: יחצ

מה צריך:

1 נתח אנטריקוט מיושן (3 קילו)

1/3 כוס עלי טימין קצוץ

1/2 שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

צלפים גדולים

חרדל

אופן ההכנה:

מוציאים את הנתח כ-3 שעות לפני ההכנה. מורחים את הנתח בשמן זית, מלח, פלפל וטימין. מניחים על מחבת פסים  למשך 5 דקות מכל צד בשביל לסגור .

מדליקים תנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים את הנתח ל-45 דקות.

מקררים כ 6-7 שעות במקרר.

פורסים דק דק.

לבניית המנה:

פורסים דק מאוד ומניחים על הצלחת, מפזרים מהצלפים והחרדל (נגיעות), שמן זית  ומלח ים.

בתיאבון!

>> לכל הפרטים על אירוע שוק הפליאו