עוף צלוי לשבת

עוף קייג'ין, עוף צלוי צרפתי ועוף מקסיקני מעושן. לימור תירוש עם 3 מתכוני עוף צלוי נהדרים וטעימים

עוף צלוי צרפתי

מתוך הבלוג של לימור תירוש

עוף צלוי עם עור שחום ופריך ובשר לבן ועסיסי הוא מהקלאסיקות של כל הזמנים. מנה שעברה אינספור גלגולים ותרבויות ונשארה לעד פשוטה ונאמנה לעצמה- מעט שומן ומלח גס, הרבה פלפל שחור גרוס וחופן עשבי תיבול שמעשירים את בשר העוף בניחוחות אדמה ופריחה. אפשר לערום תפוחי אדמה, בטטות, פלחי שומר או שורש סלרי מסביב לעוף, הם יספגו את מיציו ויצאו טעימים במיוחד. >> עוד על עוף צלוי

.

עוף קייג'ין

תערובת קייג'ין הובאה לדרום לואיזיאנה על ידי מתיישבים צרפתיים מקנדה. כדי לשחזר את המטבח שהכירו הם קטפו שורשים ועשבים מקומיים ממה שמצאו, ייבשו אותם והכינו תערובות ומשרים לצליית עוף ובשר. נהדר.

עוף קייג'ין

חומרים (ל-6 מנות):

1.5 קילו עוף שטוף ומיובש

חצי כפית מלח גס

קוביית חמאה (30 גרם)

צרור תימין

להברשת העוף במהלך הצלייה:

4-5 כפות חמאה ממוסת או שמן תירס

כפית פפריקה מתוקה

כפית אורגנו

כפית פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית מלח גס

חצי כפית כמון

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית חרדל צהוב

רבע כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה

לבטטות:

4-6 בטטות קטנות, שטופות וחתוכות לרבעים

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח אטלנטי

להגשה: עלי כוסברה, חצי לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות. זורים בבטן העוף מלח, מחדירים קוביית חמאה ותימין.

מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול.

מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה.

מערבבים בקערה קטנה חמאה ואת כל התבלינים ומברישים את העוף בחצי מתערובת החמאה.

מערבבים בקערה בטטות עם שמן זית ומלח ומפזרים מסביב העוף.

מכניסים לתנור וצולים 15 דקות.

הופכים את העוף ומברישים בזריזות בשארית מתערובת החמאה, צולים 15 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מברישים את העוף והבטטות בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים חצי שעה.

הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים חצי שעה.

מעבירים את העוף לקרש חיתוך, מפזרים עלי כוסברה, מטפטפים מיץ לימון וממתינים עשר דקות טרם הפריסה.

זמן הצלייה הכולל: שעה וחצי.

עגבנייה ירוקה

.

מתכוני עוף נוספים של לימור תירוש:

עוף צלוי צרפתיעוף צלוי צרפתי

.

.

.

.

.

.

.

.

.

עוף מקסיקני מעושןעוף מקסיקני מעושן

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילום: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.