עוף בבירה וחרדל

תבשיל נהדר של עוף, שהבישול שלו בבירה מעניק לו רכות וטעם, עם רוטב נפלא שלא ישאר לכם ממנו אף טיפה

עוף בבירה

עוף בבירה וחרדל. צילום: הגרגרנית

אחד המראות המוכרים והנעימים כשצועדים בבירה האנגלית בשעות הערב המוקדמות הוא האנשים המתגודדים מחוץ לברים עם כוס בירה ביד. יש בזה סוג של סיום יפה ליום עבודה, רגע לפני שחוזרים הביתה למשרה מספר שתיים. חוץ מהעבודה שבירה היא משקה נהדר ועשיר בטעמים, היא נפלאה גם בבישול ובאפיה.

הדבר הראשון שכדאי שתזכרו כשאתם רוצים לבשל עם בירה הוא שהיא… מקציפה. זה תמיד מדהים אותי מחדש, כשאני מוזגת אותה לסיר. סוג של אמבטיה עם קצף. מומלץ להחזיק את הבקבוק בהטיה ולמזוג אותה לאט.

שמרים – התסיסה של הבירה הופכת אותה יעילה באפיה (לחם ועוגות) ובבלילה (טמפורה) והיא ידועה כמרככת בשר בבישול. שימו לב שכשאתם מבשלים עם בירה מתקבלים טעמים שמזכירים לחם. בכלל, יש בירות שכשאתה שותה אותן, נדמה לך שאתה בעצם אוכל.

טעם – בירה מעניקה לתבשיל טעם מריר שמאזן מעולה טעמים מתוקים של ירקות או מרכיבים מתוקים כמו דבש, מולאסה וסילאן. יחד עם זאת, כדי לא להגזים במרירות, מומלץ לא לצמצם מדי את הרוטב של התבשיל. בירה כהה מסוג סטאוט מעניקה לתבשיל טעם עז יותר מאשר בירה מסוג פילזנר. בחרו נכון את הטעם שאתם מחפשים.

צבע – בירה משפיעה על צבעו של התבשיל, אז אם אתם מבשלים בשר בקר (או אופים עוגות שוקולד), עדיף להשתמש בבירה כהה בעוד שלתבשילים אחרים תתאים דווקא בירה בהירה.

אם שמעתם על התאמת יין למנות בארוחה, הרי שיש עולם שלם של התאמת סוגי בירה שונים לאוכל. בכל מקרה, אל תבשלו עם בירה לא מספיק איכותית שלא הייתם שותים.

והעצה החשובה ביותר – כשכתוב לכם בחומרים לתבשיל "1 בקבוק בירה", זכרו להכפיל כמויות. אחרת תישארו צמאים במהלך ההכנה…

הנה דוגמה לתבשיל נהדר של כרעי עוף, שהשילוב עם בירה לאגר בהירה מסוג פילזנר וחרדל מעניק להם רכות וטעם. אם אחרי שמזגתם מהרוטב על האורז ונשאר לכם בכל זאת מהרוטב הנהדר הזה, כדאי מאוד לבשל בו פיסות פילה עוף. לא לבזבז אף טיפה!

עוף בבירה וחרדל. צילום: הגרגרנית

כרעי עוף בבירה וחרדל

החומרים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן

4 כרעי עוף

2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות

2 גזרים, חתוכים לקוביות

1 סלסלה (200 גרם) של פטריות שמפיניון

2 שיני שום, קצוצות

3 כפות חרדל דיז'ון

1 בקבוק גדול (500 מ"ל) בירה קרלסברג, בירה לאגר בהירה

1 כפית עשבי תיבול מיובשים Herbes de Provence

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מזגו את השמן לסיר וטגנו בו את כרעי העוף, עם צד העור כלפי מטה, עד שמזהיב. הפכו לצד השני וטגנו עוד כמה דקות. הוציאו לצלחת בצד.

2. באותו שמן טגנו את הבצל, הגזר, הפטריות והשום. הוסיפו את החרדל וערבבו היטב.

3. מזגו את הבירה לסיר וגרדו בעזרת כף עץ את תחתית הסיר.

4. החזירו את העוף לסיר, תבלו אותו וכסו במכסה. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לקטנה.

5. בשלו את העוף בבירה כ-20 דקות על אש קטנה, עד שמוכן. איך יודעים? מזלג שננעץ בבשר מוציא ממנו נוזלים שקופים.

6. הגישו את העוף עם תוספת של אורז או פירה והרבה מהרוטב הטעים. אל תשכחו להכין לכם בקבוק בירה נוסף שילווה את הארוחה.

בתיאבון!

עוף בבירה וחרדל - ההכנה. צילום: הגרגרנית

עוף בבירה וחרדל - ההכנה. צילום: הגרגרנית

עוף בבירה וחרדל - ההכנה. צילום: הגרגרנית

עוף בבירה וחרדל - ההכנה. צילום: הגרגרנית

צילומים: הגרגרנית
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit