מתוך הבלוג של לימור תירוש
כל תחילת חורף אני מחכה להם, לתפוזונים הסינים, שיבשילו וינקדו את העץ הננסי שבחצר בנקודות כתומות ובוהקות. בתחילה אני מתענגת עליהם כחטיף, קוטפת ואוכלת ישר מהעץ, כי את הקומקוואט אוכלים שלם, על קליפתו הדקה, ואז מתפצפצים בפה עושר טעמים וארומות שמקורם בקליפה, טעמים נדירים שאינם מצויים בפירות ההדר האחרים.
וכשהעץ כבר אינו יכול עוד לשאת את הפרי, אני מעמידה סיר גדול ורוקחת את הריבה האהובה עלי מכולן. ריבת הקומקוואט – התפוז הסיני, שבה שילוב טעמים מופלא שנע בין מריר למתוק ומרקם עדין ונגיס של קליפות תפוז עדינות ששוחות בסירופ שקוף ומבריק.
מהר מאוד תגלו שהריבה הנפלאה הזו היא סוג של חומר גלם חדש במטבח, שאפשר לשלבו עם אינספור מנות לפי טעמכם ואומץ לבכם. >> עוד על תפוזים סיניים
עוגת תפוזים סינים
עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה, מהטעימות שאני מכירה. בזכות האפייה בחום גבוה נוצר מעטה פריך ותוך רך וריחני. טעמה המתוק מתובל בטעמי ריבת תפוזונים ארומטית, טעמים שנעים בין מתוק למריר.
חומרים:
לשימון התבנית:
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר
לבצק:
200 גרם (כוס) סוכר
200 גרם חמאה רכה
5 כפות גדושות ריבת תפוזונים
גרידה משני תפוזים
גרידה משני לימונים
4 ביצים
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
מיכל וחצי שמנת חמוצה של פעם
3 כפות מיץ תפוזים
לסירופ:
4 כפות מיץ תפוזים
2 כפות ליקר גרנד מרינייה או קאוונטרו
אופן ההכנה:
מעבירים למסננת 5 כפות ריבת תפוזונים ומערבבים עד סינון רוב הסירופ. אם הסירופ סמיך מדי, מחממים במיקרו מעט כדי שאפשר יהיה לסננו.
מעבירים לקרש חיתוך ומסירים, עד כמה שאפשר, את הגרעינים הקטנים. קוצצים את התפוזונים למחית גסה. לאחר הקיצוץ תישאר 1/3 כוס דחוסה ריבת תפוזונים (ששוקלת 125 גרם).
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מנפים יחד את החומרים היבשים.
בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה, ריבת תפוזונים וגרידת תפוז ולימון, עד קבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.
מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים והקמח. מערבלים מעט מאוד.
משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה. מפזרים מסביב, כולל הדפנות הפנימיות, סוכר, ומסובבים היטב עד ציפוי מלא.
עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור.
מערבבים בקערה קטנה מיץ תפוזים וליקר תפוזים ומטפטפים בסבלנות על העוגה החמה עד ספיגת כל הסירופ. הופכים אחרי חצי שעה לצלחת הגשה.
.
מתכוני תפוזונים נוספים של לימור תירוש:
ריבת תפוז סיני
.
.
.
.
.
.
.
.
.
עוף בריבת תפוזונים והל
.
.
.
.
.
.
.
.
.