עוגת תפוזונים

עונת התפוזים הסיניים בשיאה, ולימור תירוש הכינה מהם ריבה, עוף ארומטי ואחת העוגות הכי טעימות שייצא לכם לטעום

ריבה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

כל תחילת חורף אני מחכה להם, לתפוזונים הסינים, שיבשילו וינקדו את העץ הננסי שבחצר בנקודות כתומות ובוהקות. בתחילה אני מתענגת עליהם כחטיף, קוטפת ואוכלת ישר מהעץ, כי את הקומקוואט אוכלים שלם, על קליפתו הדקה, ואז מתפצפצים בפה עושר טעמים וארומות שמקורם בקליפה, טעמים נדירים שאינם מצויים בפירות ההדר האחרים.

וכשהעץ כבר אינו יכול עוד לשאת את הפרי, אני מעמידה סיר גדול ורוקחת את הריבה האהובה עלי מכולן. ריבת הקומקוואט – התפוז הסיני, שבה שילוב טעמים מופלא שנע בין מריר למתוק ומרקם עדין ונגיס של קליפות תפוז עדינות ששוחות בסירופ שקוף ומבריק.

מהר מאוד תגלו שהריבה הנפלאה הזו היא סוג של חומר גלם חדש במטבח, שאפשר לשלבו עם אינספור מנות לפי טעמכם ואומץ לבכם. >> עוד על תפוזים סיניים

עוגת תפוזים סינים

עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה, מהטעימות שאני מכירה. בזכות האפייה בחום גבוה נוצר מעטה פריך ותוך רך וריחני. טעמה המתוק מתובל בטעמי ריבת תפוזונים ארומטית, טעמים שנעים בין מתוק למריר.

עוגת תפוזונים

חומרים:

לשימון התבנית:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות סוכר

לבצק:

200 גרם (כוס) סוכר

200 גרם חמאה רכה

5 כפות גדושות ריבת תפוזונים

גרידה משני תפוזים

גרידה משני לימונים

4 ביצים

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

מיכל וחצי שמנת חמוצה של פעם

3 כפות מיץ תפוזים

לסירופ:

4 כפות מיץ תפוזים

2 כפות ליקר גרנד מרינייה או קאוונטרו

אופן ההכנה:

מעבירים למסננת 5 כפות ריבת תפוזונים ומערבבים עד סינון רוב הסירופ. אם הסירופ סמיך מדי, מחממים במיקרו מעט כדי שאפשר יהיה לסננו.

מעבירים לקרש חיתוך ומסירים, עד כמה שאפשר, את הגרעינים הקטנים. קוצצים את התפוזונים למחית גסה. לאחר הקיצוץ תישאר 1/3 כוס דחוסה ריבת תפוזונים (ששוקלת 125 גרם).

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מנפים יחד את החומרים היבשים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה, ריבת תפוזונים וגרידת תפוז ולימון, עד קבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים והקמח. מערבלים מעט מאוד.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה. מפזרים מסביב, כולל הדפנות הפנימיות, סוכר, ומסובבים היטב עד ציפוי מלא.

עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור.

מערבבים בקערה קטנה מיץ תפוזים וליקר תפוזים ומטפטפים בסבלנות על העוגה החמה עד ספיגת כל הסירופ. הופכים אחרי חצי שעה לצלחת הגשה.

מתכון לריבת תפוזונים

עוגת תפוזונים

.

מתכוני תפוזונים נוספים של לימור תירוש:

ריבת תפוז סיניריבת תפוז סיני

.

.

.

.

.

.

.

.

.

עוף בריבת תפוזונים והלעוף בריבת תפוזונים והל

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.