עוגת שקדים ופירות מיובשים

עוגה חלומית לאנשים העסוקים: דקה עבודה, קערה קטנה וטעם נפלא. העוגה נטולת שומן ועל כן מתאימה לשומרי כשרות וגזרה. ניתן להמיר את השקדים בתערובת אגוזים אחרת ולהשתמש בסוגי פירות מיובשים שאהובים עליכם

עוגת פירות יבשים

>> מתוך הבלוג של לימור תירוש

תרומתו של השקד במטבחי אגן הים התיכון משמעותית. הוא מככב בתבשילים ובמאפים חגיגיים רבים. מקוסקוס רויאל וטאג'ינים של עוף וכבש, דרך מרקים אנדולוסיים ועד מיני מאפה עדינים, מרציפנים, עוגות וקינוחים. גם במטבח המזרח האירופאי השתמשו בשקד אותו ייבאו מאיטליה וצרפת. שם שימש השקד לעוגיית המנדלברויט, לעיטור עוגת הלקח, לצימעס, ולקינוחים.

לכבוד ט"ו בשבט ארוחה שלמה על טהרת השקדים כדי לציין עימה את החג ומשמעותו: חג לאילנות כשהשקדייה פורחת. להלן שלושה מתכונים שמהווים ארוחת חג: מרק, מנה עיקרית וקינוח. >> עוד על שקדים

עוגת שקדים

עוגת שקדים

החומרים:

75 ג' (חצי כוס) קמח תופח מנופה

קורט מלח

100 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה

3 ביצים

1 כף יין פורט או ליקר אמרטו

180 ג' (כוס ושליש) שקדים טבעיים על קליפתם

350 ג' תערובת פירות מיובשים, לדוגמה: 2 כפות גדושות חמוציות, 2 כפות גדושות צימוקים, 7 יחידות של שזיפים מגולענים, תמרים מגולענים, משמש באלדי, דבלים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה או שמן.

מערבבים בקערה קמח, מלח, סוכר, ביצים ופורט.

מוסיפים שקדים ופירות מיובשים ומערבבים קלות.

יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות.

מצננים היטב, שולפים מהתבנית ופורסים בסכין חדה מאוד פרוסות דקיקות. מאחסנים לא פרוס בניילון נצמד.

העוגה נשמרת טרייה למשך שלושה-ארבעה ימים.

עוגת פירות מיובשים

.

עוד מתכוני שקדים של לימור תירוש:

מרק בטטות ושקדיםמרק בטטות ושקדים

.

.

.

.

.

.

עוף בקארי עם חצילים ושקדיםעוף בקארי עם חצילים ושקדים

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.