עוגת שזיפים וריקוטה

לימור תירוש הכינה עוגת קיץ אמיתית, רכה, שיכורה ומענגת כאין כמותה. ויש גם מתכונים לעוף בשזיפים, יין וסויה ולקראמבל חם בשזיפים ויין

עוגת שזיפים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

מבין תענוגות הקיץ, השזיפים הם מהפירות המענגים שיש; אם כפרי בשל נוטף עסיס ומלא בטעם ואם בתוך מאפה צבוע באדום בוהק. טעם השזיפים עמוק ונע בין טעמים מתוקים וחמצמצים וניחוחם כשל פריחה עם שמץ של שיכר. הם גם מבין הפירות המתאימים ביותר לאפייה ולבישול, והעונה שלהם החלה כידוע בשבועות האחרונים. יש בעולם מאות זנים של שזיפים, בטעמים, צורות וצבעים שונים: חמוצים, מתוקים, שמנמנים, קטנטנים, צרים או פחוסים, אדומים, צהובים או כתומים. אבל ראשיתו של שזיף הבר באזורנו דווקא: הוא התגלה ככל הידוע בסוריה ומשם התרחב לכל אגן הים התיכון ונדד לאסיה ולאירופה. עוד על שזיפים והעבודה איתם במטבח

עוגת ריקוטה ושזיפים

עוגת ריקוטה ושזיפים

עוגת קיץ אמיתית, רכה, שיכורה ומענגת כאין כמותה. מומלץ לאוכלה ביום האפייה, שכן שהייה של יותר מיומיים עלולה ליצור מרקם רטוב מדי. מומלץ לשמור אותה בקירור אם במקרה לא חוסלה ביום האפייה.

החומרים (ל-8-12 מנות):

לתחתית:

8 שזיפים אדומים בשלים אך לא רכים מידי, חצויים ומגולענים

6 כפות (100 גרם) סוכר חום כהה

3 כפות קוניאק

2 כפות חמאה (30 גרם)

לבצק:

100גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר לבן או חום (150 גרם)

כפית גרידת לימון

2ביצים

כוס ורבע (175 גרם) קמח מנופה

קורט מלח

כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

½1 כפות קוניאק

גביע (250 גרם) ריקוטה

אופן ההכנה:

משרים בקערה שזיפים עם 3 כפות סוכר חום וכף קוניאק למשך שעה, מערבבים מידי פעם. מטרת התהליך הוא להשרות את השזיפים ובו זמנית להגיר מהם נוזלים כדי שהבצק לא יהיה רטוב מדי. מסננים היטב.

מורחים מחבת בגודל 26, שנכנס לתנור, ב-2 כפות חמאה, כולל הדפנות. מפזרים 3 כפות סוכר חום באופן שווה על התחתית.

מניחים במחבת שזיפים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מעבירים לכיריים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה למשך 5 דקות. מצננים חמש דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בקערת המערבל חמאה, סוכר וגרידת לימון ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מנפים לקערה קמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים קוניאק וריקוטה, מערבלים ומוסיפים ואת תערובת הקמח. מערבלים חצי דקה בלבד (מה שלא התערבל מערבבים ידנית עם מרית גומי).

מניחים על השזיפים גבעות קטנות של בצק, משטחים מעט (לא צריך לעצב, הבצק מסתדר באפייה) ואופים 40 דקות.

מצננים חצי שעה והופכים בזהירות על צלחת הגשה. בוזקים אבקת סוכר מעל.

עוגת ריקוטה ושזיפים

/

למתכוני שזיפים נוספים של לימור תירוש:

עוף בשזיפים, יין וסויה

.

.

.

.

.

.

קראמבל חם בשזיפים ויין

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש | כלי קרמיקה: לורי גולדשטיין
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.