הזמינו אתכם לארוחת ערב ואת רוצה להביא את הקינוח המושלם, אבל מה לעשות שדווקא נסיעות באוטו וקינוחים מושלמים לא משתלבים יחד?
כשנתקלנו בפעמון העוגה הזה התחשק לנו קודם כל להכין איזו עוגת שכבות מפוצצת, כי ידענו שאת הנסיעה בתוך הפעמון היא תשרוד בלי בעיה בכלל.
מחיר: 99 שקל
בחרנו עוגה של הבלוגרית יונית צוקרמן, עוגת שוקולד טעימה ומושחתת כמו שצריך.
עוגת שוקולד מפנקת של יונית צוקרמן
לבסיס :
3חלבונים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס פיסטוק טחון
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס אגוזי המלך טחונים
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
כפית רום וכפית תמצית וניל
לשכבות העוגה :
3 חבילות שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 שקית פודינג וניל, שוקו וריבת חלב
3 כוסת חלב (600 מ"ל)
4 כפות אבקת נוגט
כף נס קפה
לציפוי :
מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בקערה שמים את 3 החלבונים ומתחילים להקציף אותם. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף חצי כוס חד פעמי סוכר.
כאשר מתחיל להיות קצף קשה [כמו מרנג ] מוסיפים כפית רום, וכפית תמצית וניל. מערבלים עוד דקה.
בקערה קטנה שמים את הפיסטוקים, השקדים אגוזי המלך ואבקת הסוכר. מערבבים טוב ומעבירים לתוך הקצף הלבן, מערבלים במהירות נמוכה.
מעבירים לרינג בקוטר 24 או תבנית אפיה בגודל 26.
להכניס לתנור חם שחומם עשר דק לפחות בחום של 170 מעלות. על השעון 20 דקות !!!
איך שהוא מקבל גוון זהוב, להוציא ! כדי לא ליבש אותו יותר מידי. לצנן.
ועכשיו שלב ההרכבה,שזה משחק ילדים
במיקסר מערבבים מיכל שמנת מתוקה, כוס חלב, פודינג וניל, ו-2 כפות אבקת נוגט עד לקבלת קרם יציב.
יוצקים את הקרם הראשון.
מכניסים להקפאה.
מכינים את הקרם השני :
שמנת מתוקה, כוס חלב, שקית פודינג שוקו, 2 כפות אבקת נוגט, לערבב, עד קבלת קצף יציב.
להוציא מהקפאה (עד ששטפנו את הקערה וייבשנו והקצפנו חלפו 5 דק' וזה מספיק על מנת להוסיף את השכבה שנייה).
מחזירים למקפיא. מכינים את הקרם השלישי.
שמנת מתוקה , פודינג ריבת חלב, כוס חלב, כף נס קפה.
ולהכין גנאש / ציפוי: בסיר קטן על אש קטנה מחממים שמנת מתוקה עד שהיא מבעבעת קלות בקצוות. שופכים על השוקולד ומערבבים למרקם חלק ומבריק.
שופכים על העוגה לכיסוי מלא.
בתיאבון!