איזה כיף שיש חדשות טובות. והנה הן: לא צריך לקלף מנגו. הייתם מאמינים? מספיק לשטוף, ואפשר לאכול עם הקליפה. אני לא זוכר מי הידוען שהתוודה באיזו תוכנית טלוויזיה על מצוקת ילדות בנושא ("אמא שלי לימדה אותנו לאכול מנגו עם הקליפה. חשבתי שכך נוהגים כולם, וכשהחבר'ה גילו איך אני אוכל מנגו נורא צחקו עלי"), אבל החלטתי לנסות.
זה לא פשוט, צריך אמונה. מה, אם מישהו יבוא ויאמר לי לאכול אבטיח עם הקליפה אני אסכים? אם יגידו לי לאכול עוף עם הנוצות אני אנסה? אבל עובדה, ניסיתי וזה עבד. הקליפה טעימה, קצת יותר עבה מקליפה של מלפפון, ועכשיו, שהמנגו בשל ובשיא עונתו היא פשוט כיף (ובטח מלאה סיבים למכביר).
כדי לחגוג את הגילוי הזה, הנה מתכון לעוגת מנגו פשוטה, טעימה וכזו שאינה מלכלכת את כל המטבח בעת ההכנה.
אפשר להשתמש גם בשזיפי סנטה רוזה אדומים, באפרסקים, באגסים או בתערובת של כל הפירות. אבל אפשר בהחלט רק עם מנגו.
עוגת מנגו של גיל חובב
המצרכים:
1 חבילה (½2 כוסות) קמח תופח
3 ביצים
1 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר 9%)
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
1 כף תמצית וניל
2-3 פירות מנגו גדולים חתוכים לנתחים גדולים (אפשר בהחלט עם הקליפה)
אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים למעט המנגו במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת אחידה.
2. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית מרובעת בגודל דומה. יוצקים את התערובת פנימה.
3. מניחים על התערובת את פיסות המנגו עם צד הקליפה כלפי מטה. לוחצים מעט כך שהפיסות תתקבענה בעוגה אבל לא תשקענה למעמקיה.
4. אופים שעה בחום של 180 מעלות.
.