עוגיות שוקולד מתפוצצות ללא גלוטן

לרגל פתיחת אירועי חודש העלאות המודעות למען חולי הצליאק ברחבי הארץ, קבלו מתכון מתוק וטעים לעוגיות שוקולדיות פריכות ועשירות ללא גלוטן

עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולד ללא גלוטן. צילום: אורית שי נוי

לקראת חודש המודעות הבינלאומי למחלת הצליאק, שיצוין ברחבי העולם בחודש מאי, יתקיימו במהלך החודש מגוון אירועים ופעילויות ברחבי הארץ שיכללו דוכני מכירת אוכל ללא גלוטן, סדנאות אפייה ובישול ללא גלוטן שיועברו על ידי פים מובילים, הרצאות בנושא, יעוץ תזונאית הפעלות לילדים ועוד

מחר, ביום חמישי ה-30.4 ב-17:00, יתקיים ערב השקה לחודש המודעות ובמהלכו תועבר סדנה על ידי השף שמואל בר, תעלה הצגת הילדים"קוצ'י והנסיכה" ולמבקרים באירוע תהיה אפשרות לקבל ייעוץ חינם על ידי הנתורופתית ענת דלאל.

"מטרת הפעילויות בחודש זה היא להעלות את רמת המודעות למחלה כך שתהיה חלק מסדר היום הציבורי", כך נמסר מהמארגנים. "היריד יתקיים לכל אורך חודש מאי בקניונים ברחבי הארץ, כדי שחולי צליאק מכל האיזורים יוכלו ליהנות מאוכל ומוצרים המתאימים להם במחירים הגיוניים. ביריד יוצעו, מלבד אוכל מוכן, גם מוצרי מזון יבשים ללא גלוטן ומוצרים נלווים נוספים כמו ציוד בישול מתאים, ובמסגרתו תתקיים גם פעילות אמנותית מגוונת".

הקניונים המשתתפים בפרויקט ותאריכי האירועים

30.4 – קניון שרונים (אירוע השקה)

13.5 – קניון חיפה

14.5 – דיזנגוף סנטר

25.5 – הקריון

28.5 – הקניון הגדול פתח תקוה

מתכון לעוגיות שוקולד מתפוצצות ללא גלוטן, באדיבות אורית שי נוי

מה צריך

2 ביצים

כוס סוכר

כוס וחצי קמח ללא גלוטן (לדוגמא: קמח שר, קמח כרגיל, קמח תמי, קמח אופק מן הטבע)

חצי כוס קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית מלח

שליש כוס שמן

לציפוי

אבקת סוכר

סוכר

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים קקאו, סוכר ושמן

2. מוסיפים ביצים ומערבבים להטמעה

3. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בצק

4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (עד שהבצק קר)

5. יוצרים כדורים בגודל כפית ומגלגלים תחילה בסוכר ואז באבקת סוכר

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-9 דקות

בתאבון!

לפרטים נוספים היכנסו לעמוד הפייסבוק של מאבק הצליאק