עוגיות טוויל

הטוויל היא עוגייה דקיקה, פריכה ומלאה בניחוחות עדינים. היא נאפית זמן קצרצר בתנור ומוגשת לצד הקפה או כתוספת שמקשטת קינוחים. לימור תירוש הכינה אותה ב-3 גרסאות שונות

עוגה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

יש קסם מיוחד לעוגייה הזו, דקיקה, פריכה ומלאה בניחוחות עדינים. טוויל (tuil) היא עוגייה שעובייה מעט יותר מעובי נייר, הנאפית זמן קצרצר בתנור ומוגשת לצד הקפה או כתוספת שמקשטת קינוחים. הצרפתים, אומני הפטיסרי המהוללים, פיתחו מיומנות מעוררת התפעלות בהכנת טווילים דקיקים וריחניים במגוון צורות וטעמים. שלא כשאר העוגיות הפריכות, בשל דקיקותה נשארת הטוויל פריכה רק לזמן קצרצר ולכן מומלץ להכין אותה שעות ספורות בלבד לפני הארוחה. >> עוד על עוגיות טוויל

טוויל אגוזי לוז ולימון

ס_MG_3650טוויל

חומרים (ל-20 יחידות):

100 גרם אגוזי לוז טבעיים

2 חלבונים

גרידת לימון

80 גרם (חצי כוס פחות כף גדושה) סוכר לבן

כף וחצי (15 גרם) קמח מנופה

4 כפות חמאה מומסת מצוננת קלות או שמן אגוזי לוז

כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 5 דקות, מערבבים וקולים 5 דקות נוספות. מצננים ומשפשפים את האגוזים בין הידיים עד הסרת הקליפה.

טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד קבלת פירורים דקים.

טורפים בקערה חלבונים עם מזלג לכמה שניות, מוסיפים גרידת לימון וסוכר וטורפים קלות.

מוסיפים קמח ואגוזי לוז טחונים ומערבבים מעט. מוסיפים חמאה ומיץ לימון, מערבבים, מכסים עם ניילון נצמד ומשהים שעה מחוץ למקרר.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עם כפית קטנה במרווחים, 8-6 תלוליות מהתערובת.

בעזרת גב הכפית משטחים לדסקית שטוחה ועגולה בקוטר של 7 ס"מ.

מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים חמש דקות או עד השחמה קלה.

בעזרת מרית שטוחה מוציאים מיד את הטווילים החמים ומעבירים למערוך, בקבוק זכוכית או כוסות שוכבות כדי שיקבלו את הצורה הקמורה. מצננים.

שולפים מהמערוך ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

נשמר לכמה שעות, מקסימום ליום.

מגישים עם אבקת סוכר לצד גלידה, קצפת, מוס או פירות.

טוויל אגוזי לוז ולימון

.

מתכונים לעוגיות טוויל נוספות של לימור תירוש:

טוויל שוקולד שקדיםטוויל שוקולד שקדים

.

.

.

.

.

.

.

.

טוויל שקדים ותפוזטוויל שקדים ותפוז

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.