עוגיות ורודות בשביל הבריאות

השושנים של קונדיטוריית ביסקוטי, האלפחורס של פסקל פרץ-רובין והעוגיות של פאולין שובל. 3 מתכונים מתוך פרויקט "העוגייה הורודה שלי"

עוגיות ורודות

לכבוד חודש המודעות לסרטן השד התגייסו מיטב הקונדיטורים ויצרו כל אחד עוגייה ורודה, שתמכר במהלך החודש ברשתות ובקונדיטוריות המשתתפות במבצע, וההכנסות מהמכירה יתרמו לעמותת "אחת מתשע".

את הפרויקט המתוק הזה יזמה פאולין שובל, שאמה חלתה במחלה לפני כשנתיים. בין הקונדיטורים המשתתפים תמצאו את ערן שוורצברד, אורן בקר, מיקי שמו, רביבה אפל, דודו אוטמזגין, נעמה יצחק, רוסלה יונה, אור אוחנה, ליאת קול, עופר גל, פסקל פרץ-רובין וכמובן ופאולין עצמה.

מתוך הפרויקט, קבלו מתכון לשלוש עוגיות:

שושנים ורודות

של רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

שושנים ורודות של רוסלה יוני מקונדיטוריית ביסקוטי

חומרים לבצק:

200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר

100 גר' (חצי גביע) שמנת חמוצה

100 גר' מחית פטל (ניתן להכין בצק לבן ובמקום הפטל להשתמש בעוד חצי גביע שמנת חמוצה)

3 חלמונים

350 גר' (¼3 כוסות) קמח

½ שקית אבקת אפיה

גרידה מלימון אחד

30 גר' (2 כפות) סוכר

למילוי:

3 חלבונים

קורט מלח

200 גר' (כוס) סוכר

1 שקית (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

אם רוצים, 2 טיפות צבע מאכל אדום טבעי

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק במהירות בינונית, במשך 3 דקות עד שהבצק מתגבש ומתאחד.

2. מוציאים מהקערה מניילנים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך לילה או כמה שעות.

3. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר במשך 5 דקות לקצף יציב.

4. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל והצבע מאכל וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד נשאר במקרר.

6. מרדדים את הבצק למלבן כמה שיותר דק, חצי ס"מ. מורחים על המלבן מחצית מכמות הקצף.

7. מגלגלים לרולדה.

8. מכניסים למקפיא לשעה וחוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.

9. מוציאים מהמקפיא. חותכים לחתיכות בעובי ס"מ ומסדרים על תבנית.

10. אופים 20 דקות בחום של 160 מעלות.

.

העוגייה הורודה של פאולין שובל

העוגייה הוורודה של פאולין שובל

מרכיבים (ל-30 יח'):

2 ביצים

100 גר' סוכר

1 שקית סוכר וניל

90 גר' קמח

45 גר' קורנפלור

1 שקית אבקת אפייה

טיפת צבע מאכל ורוד

אבקת סוכר

1 / 1

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר עד שהנפח הוכפל.

2. מוסיפים חלבון אחד וממשיכים להקציף במשך 2 דקות, אז מוסיפים את החלבון השני ושוב מקציפים. מוסיפים את צבע המאכל.

3. מנפים את הקורנפלור, את הקמח ואבקת האפייה מעל הקערה. מערבבים עם כף עץ בזהירות, על מנת שלא לשבור את הקצף.

4. יוצקים את התערובת לתוך תבניות קטנות (עגולות או תבניות לפיננסיים). מפזרים מעל את אבקת הסוכר ואופים במשך 15 דקות בחום של 150 מעלות.

.

עוגיות אלפחורס

של פסקל פרץ-רובין

עוגיות אלפחורס של פסקל פרץ-רובין

מרכיבים:

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

250 גר' (¾1 כוסות) קורנפלור

200 גר' (⅓1 כוסות) קמח

1 שקית (10 גר') אבקת אפייה

100 גר' (½ כוס) סוכר

2 ביצים

2-3 טיפות צבע מאכל ורוד

צנצנת ריבה אדומה מעורבבת עם 2-3 טיפות צבע מאכל ורוד או ריבת חלב

100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הביצים והסוכר. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה. מעבדים לקבלת בצק אחיד.

2. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, מרדדים את הבצק מטבעים את הצורה וקורצים לעיגולים בעזרת כוס.

3. מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 6 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור מחומם מראש.

4. מצננים את העוגיות. מניחים כפית ריבה ורודה או ריבת חלב על כל עוגייה ומכסים בעוגייה נוספת.

5. ממיסים בקערה קטנה 2 כפיות ריבה ורודה בעזרת מים חמים ובוחשים היטב. בקערית נוספת שמים קוקוס טחון.

6. לוקחים כל סנדוויץ' של עוגיות ומגלגלים את חלקו הצר, תחילה בריבת חלב המומסת ואחר כך בקוקוס הטחון.

.


בתיאבון ולבריאות!

צילום: קארן גילרמן הראל