עוגיות אולימפיות

מתכוונים להידבק לטלוויזיה בשבועיים הקרובים ולא להחמיץ שום תחרות באולימפיאדה? גיל חובב מגיש: מתכון לעוגיות בריטיות מסורתיות שיכניסו אתכם לאווירה

עוגיות בסקוויט

היכונו-היכונו: היום אנחנו נהיה המלכה ויקטוריה. או לפחות ויקטוריאניים: נכין עוגיות שורט-ברד, שהן העוגיות הבסיסיות של הבריטים, והן, כמובן, הכי טעימות.

כיוון שהמתכון פשוט, כדאי לא לזייף בחומרים: עדיף פי אלף להשתמש בחמאת "לורפק" דנית או "פרזידנט" צרפתית. טעמן מוצלח פי אלף מטעמה של החמאה שלנו וניתן להשיגן בכל מרכול.

את העוגיות שומרים בקופסת פלסטיק או פח ומשתמשים בהן כדי להרוס את הדיאטה של גיסתך.

המתכון לקוח מאתר האינטרנט של Ivan Day – מומחה בריטי לבישול תקופתי. הוא עצמו מפיק את המתכונים מספרים היסטוריים ומנפיק תוצאות אמינות במיוחד. ובכל זאת, עשיתי קצת התאמה לכמויות כדי שהן לא תהיינה מעצבנות (כי אישית, אם מישהו אומר לי "110 גרם אורז", בא לי להחטיף לו בוקס).

עוגיות Shortbread ויקטוריאניות פריכות

המצרכים:

1 ק"ג קמח לבן לא תופח
½ כוס קמח תופח
½ כוס אורז טחון
½1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה
300 גרם חמאה מלוחה רכה
1 ביצה

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמחים, חצי מהסוכר והאורז הטחון לקערה גדולה.
2. מוסיפים את החמאות ומערבבים בידיים בתנועות שפשוף עד שנוצרת תערובת המזכירה פירורי לחם.
3. מוסיפים את יתרת הסוכר והביצה. מערבבים בקצות האצבעות בעדינות. מעבירים למשטח עבודה קר (השיש של המטבח הוא אופציה מצוינת) ולשים בשיא העדינות בכפות הידיים. הרעיון הוא לא ללחוץ על הבצק ולא להיות אלימים איתו כדי להשאיר אותו אוורירי. מצד שני, בסופו של דבר המטרה היא להגיע לכדור בצק.
4. שמים את כדור הבצק בשקית ומניחים לשעתיים מנוחה במקום קריר אבל לא במקרר. "מקום קריר" הוא מקום מוצל ונעים. בימי אמצע הקיץ זה צריך להיות מקום ממוזג.
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. חותכים למלבנים של 6 X 3 ס"מ ומניחים בעדינות במרווחים שווים על תבנית שטוחה שפיזרנו עליה מעט קמח. מנקבים במזלג.
6. אופים רבע שעה בחום של 190 מעלות (בינוני-גבוה) עד שהעוגיות יבשות וזהובות. מצננים היטב ושומרים בקופסה.

.

לאתר בישולים