עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

פריקה היא חיטה ירוקה בעלת טעם מעושן. היא מכילה יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים שאנחנו מכירים. לימור תירוש הכינה ממנה 3 מתכונים נהדרים

עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

הפריקה (פריקי) הוא מן המזונות העתיקים במחזותינו. פריקה היא חיטה שצבעה ירקרק, שטרם סיימה את תהליך הבשלתה, והיא לחה ויבשה למחצה.

אני אוהבת את טעמה המעושן של הפריקה. היא עשירה בטעמים אגוזיים עדינים ומרקמה הנגיס מתאים, כמו הבורגול או האורז, לסלטים, ממולאים וכתוספת חמה. הפריקה אוהבת לצידה אגוזים, שקדים, ירקות ירוקים, עשבי תיבול וטעמים מתוקים כמו בצל מטוגן, פירות מיובשים ובטטות.

הפריקה מכילה יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים שאנחנו מכירים. יש בה עד פי ארבעה מכמות הסיבים התזונתיים שמצויים באורז מלא, וערכי הגלוטן שלה נמוכים, בזכות הקציר המוקדם שלה, בטרם הספיקה החיטה לפתח את החלבון. בפריקה יש פחות קלוריות מאשר בגרגר החיטה העמילני הבוגר. >> עוד על פריקה

עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

עגבניות ממולאות בפריקה 

חומרים (ל-8 מנות):

חצי כוס פריקה

חציל בינוני

16-14 עגבניות בינוניות

4 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל

5 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק

כף לימון כבוש קצוץ

10 זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים וקצוצים

3 שיני שום קצוצות

רבע פלפל ירוק חריף קצוץ

כפית פפריקה אדומה

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט פפריקה חריפה

חצי כוס מים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

לכיסוי העגבנייה:

50 גרם קשקבל מגורר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה.

קולפים את החציל, תוך השארת מעט פסים מן הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מניחים קוביות חצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, מערבבים וצולים 30-25 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

חותכים ומסירים את ראשה של כל עגבנייה. בעזרת כפית פריזיאן או כפית קטנה רגילה מרוקנים את תוכן העגבנייה והופכים לייבוש. קוצצים את תוכן העגבנייה ושומרים בצד (ללא הנוזלים).

במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים בצל ירוק למשך 2 דקות מוסיפים לימון כבוש, זיתים, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים פריקה מסוננת ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 2 דקות.

מוסיפים חצי מכמות קוביות העגבניות הקצוצות (את החצי הנותר שומרים לשימוש אחר) ומים וממשיכים בבישול רבע שעה או עד ספיגת כל הנוזלים והתרככות הפריקה. אם הפריקה נותרה מעט קשה, מוסיפים מעט מים ומבשלים עוד חמש דקות.

מוסיפים את החצילים הקלויים והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. טועמים ואם יש צורך מתקנים תבול.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית חסינת חום משומנת בשמן זית.

מגררים מעל כל עגבנייה קשקבל, מכסים במכסה העגבנייה, מזליפים מעט שמן זית ואופים 45 דקות.

טעים לאכול עם יוגורט.

פריקה-2עגבניות-ממולאות

 .

מתכוני פריקה נוספים של לימור תירוש:

קציצות בשר ופריקה ברוטב עגבניות וזיתיםקציצות בשר ופריקה ברוטב עגבניות וזיתים

.

.

.

.

.

.

.

.

עוף עם פריקה ופטריותעוף עם פריקה ופטריות

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש

לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.