סעודה מהספרים

ביום חמישי הקרוב תתקיים במסעדת קמפנלו בתל אביב ארוחה מיוחדת שכוללת מנות מתוך ספרי הבישול של הוצאת LunchBox. מתוכה, קבלו מתכון לספגטי ברוטב סלק ועשבי תיבול, מתוך הספר של הילה אלפרט

קציצות עוף ברוטב רומאי

הנה לכם רעיון מקורי ומוצלח במיוחד לציין את שבוע הספר, שנפתח השבוע. אנשי הוצאת LunchBox, שמתמחה בספרי בישול, החליטו למכור את ספריהם בדרך הכי טובה שאפשר: לתת לאנשים לטעום מהמנות שהמתכונים שלהן נמצאים בספרים.

לפיכך תתקיים ביום חמישי השבוע ארוחה מיוחדת, שכוללת מנות מתוך ספרי ההוצאה (וגם כמה מתוך ספרים שעוד לא יצאו וכרגע מתבשלים). בין המנות שיוגשו תוכלו למצוא קציצות עוף ברוטב רומאי שמופיעות בספר "חדרוכל – סיפורים / מתכונים / קיבוץ" מאת אסי חיים ועופר ורדי, מנה שתוגש במסעדה עם פסטה (58 שקל); ספגטי סלק ועשבי תיבול (56 שקל) של הילה אלפרט, מתוך ספרה "יש מקום בעיר התחתית – יומן אוכל חיפאי"; מרק מלון ופסטו (28 שקל) מרענן מספרה של מאיה דרין, "מנת היום" וגם סרדינים מחותנים (55 שקל) מתוך "רבע עוף – מתכונים לחתונה מוצלחת" מאת נעמי אבליוביץ' ועופר ורדי, ספר שצפוי לצאת לאור בקרוב.

קציצות עוף ברוטב רומאי מתוך הספר "חדרוכל – סיפורים / מתכונים / קיבוץ" (צילום: אסי חיים)

בנוסף ימכרו במקום ספרי ההוצאה בהנחות שבוע הספר.

הסעודה המיוחדת תתקיים במסעדת קמפנלו (בן יהודה 230, תל אביב) החל בשעה 19:00, והמנות מהספרים יוגשו גם לאורך הסופ"ש. מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון: 03-5445558.

לא יכולים להגיע? קבלו את המתכון לספגטי סלק של הילה אלפרט:

ספגטי סלק ועשבי תיבול

מתוך הספר "יש מקום בעיר התחתית – יומן אוכל חיפאי" מאת הילה אלפרט

מה צריכים (ל-4 מנות):

500 גרם פסטה

כ-30 עלים צעירים של בזיליקום

30 גרם צנוברים

30 גרם אגוזי מלך

½ כוס זמן זית

1 ראש סלק אפוי ברדיד אלומיניום

1 שן שום

מלח לפי הטעם

70 גרם גבינת צאן קשה, עדיף פקורינו, מגוררת דק

מה עושים:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מכניסים את כל החומרים, למעט המלח וגבינת הצאן, למעבד מזון.

מעבדים קצרות – לוחצים ומרפים, כדי שלא תתקבל משחה.

ממשיכים בפעולה עד שכל החומרים קצוצים היטב. טועמים וממליחים במידת הצורך.

מסננים את הפסטה בלי לנער ומעבירים לקערה.

מחממים מחבת גדולה, יוצקים לתוכה את תערובת הסלק ומחממים על אש בינונית במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים מייד.

בתיאבון!

קציצות עוף ברוטב רומאי מתוך הספר "חדרוכל – סיפורים / מתכונים / קיבוץ" (צילום: אסי חיים)
ספגטי סלק ועשבי תיבול מתוך הספר "יש מקום בעיר התחתית – יומן אוכל חיפאי" (צילום: איתיאל ציון)