סלט פסטה עם עוף וארטישוק

השף מנה שטרום מגיש: סלט פסטה קיצי שהוא ארוחה שלמה

סלט סטה

סלט פסטה עם עוף וארטישוק

המצרכים (ל-6 מנות):

1 חבילת טבעות פסטה

½ ק"ג עגבניות שרי צבעוניות חצויות

200 גרם רבעי ארטישוק איטלקי משומר

½ ק"ג חזה עוף (פרפר שלם)

חופן עלי בזיליקום

½ בצל סגול קצוץ דק

½ כוס זיתי קלמטה מגולענים

1 כף גבינת פקורינו או פרמז'ן מגורד

¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

מטגנים את חזה העוף על אש גבוהה, משני צדיו עד להשחמה.

מנמיכים את האש ומטגנים 3 דקות נוספות מכל צד.

ממליחים ומפלפלים. מקררים ופורסים לרצועות דקות.

במקביל מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים ומוסיפים את העוף.

כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה, כשהיא חמה, לקערה ומערבבים היטב.

מומלץ לשמור את סלט הפסטה במקרר למשך  6 שעות לפחות לספיגת טעמים.

מערבבים היטב לפני ההגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.

המתכון באדיבות פסטה לה מוליזנה

לעוד מתכונים לקיץ

צילום: יח"צ