מרכיבים:
לסלט הפירות:
1.5 ק"ג פירות העונה חתוכים
לסירופ:
½ כוס לימון/ליים
¼ כוס סוכר חום
1 גבעול למון גראס
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
½ כוס מים
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ: מניחים סיר קטן על אש נמוכה ומערבבים סוכר, לימון/ליים ומים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
פוצעים את גבעול הלמון גראס ומשחררים את השמנים האתריים על ידי מעיכה באמצעות דופן סכין רחבה/מערוך. מוסיפים את הלמון גראס, הג'ינג'ר ומקל הווניל החצוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך בעבוע עדין עד להצטמצמות הנוזלים.
מסננים את הסירופ ומצננים. שומרים בקירור עד להגשה.
בסמוך להגשה מכינים את סלט הפירות, מחלקים לכוסות אישיות, יוצקים את הסירופ ומגישים.
לגיוון: מוסיפים עלי נענע, להקפצת הרעננות.
>> ויש גם מתכון למרק בטטה ולמון גראס
המתכון באדיבות חוות תקוע, המשווקת גבעולי למון גראס טרי. www.tekoafarms.co.il