סלט פירות בסירופ וניל ולמון גראס

רוצים לשדרג את סלט הפירות שלכם? הוסיפו לו סירופ מתקתק ועשיר בטעמים. המתכון בפנים

סלט פירות

סלט פירות בסירופ וניל ולמון גראס. צילום: שאטרסטוק

מרכיבים: 

לסלט הפירות:

1.5 ק"ג פירות העונה חתוכים

לסירופ:

½ כוס לימון/ליים

¼ כוס סוכר חום

1 גבעול למון גראס

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

½ כוס מים

אופן ההכנה:

 

מכינים את הסירופ: מניחים סיר קטן על אש נמוכה ומערבבים סוכר, לימון/ליים ומים ומערבבים עד שהסוכר נמס.

פוצעים את גבעול הלמון גראס ומשחררים את השמנים האתריים על ידי מעיכה באמצעות דופן סכין רחבה/מערוך. מוסיפים את הלמון גראס, הג'ינג'ר ומקל הווניל החצוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך בעבוע עדין עד להצטמצמות הנוזלים.

מסננים את הסירופ ומצננים. שומרים בקירור עד להגשה.

בסמוך להגשה מכינים את סלט הפירות, מחלקים לכוסות אישיות, יוצקים את הסירופ ומגישים.

לגיוון: מוסיפים עלי נענע, להקפצת הרעננות.

>> ויש גם מתכון למרק בטטה ולמון גראס

המתכון באדיבות חוות תקוע, המשווקת גבעולי למון גראס טרי. www.tekoafarms.co.il

 

צילום: שאטרסטוק