חומרים ל- 4 מנות:
לתפוחים המקורמלים:
4 תפוחים קלופים ללא הליבה ופרוסים לשישיות
1 כוס רוטב בסיס לבישול (אסם)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות מים
1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
לסלט:
1 ראש חסה ערבית שטופה ומיובשת מופרדת לעלים קרועים לחצי
צרור רוקט שטוף ומיובש
3 כפות שקדים פרוסים קלויים
100 גרם גבינת קממבר/ גבינת עיזים חצי קשה מפוררת
שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
+ מכינים תפוחים מקורמלים: שמים את כל החומרים של התפוחים המקורמלים בסיר ומביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד שהתפוחים רכים ומקורמלים. מצננים.
+ מכינים את הסלט: מערבבים בקערה חסה, עלים, שקדים וגבינה.
+ מוסיפים שמן ולימון ומערבבים.
+ מניחים מעל את התפוחים ומגישים.
בתיאבון!
***
באדיבות השף עומר מילר ל- 'אסם'
סטיילינג (כולל הכנה)- עמית פרבר
צילום: דניאל לילה