סלט עלים עם תפוחים מקורמלים

מתכון מיוחד לראש השנה: סלט עלים ותפוחי עץ חגיגי שייראה נהדר על שולחן החג. שילוב מרגש בין עלים ירוקים, גבינת עזים ותפוחים מקורמלים מתקתקים שיוצר מגוון עדין ומעניין בטעמים ומרקמים

סלט עלים עם תפוחים מקורמלים של עומר מילר. צילום: דניאל לילה

סלט עלים עם תפוחים מקורמלים של עומר מילר. צילום: דניאל לילה

חומרים ל- 4  מנות:

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחים קלופים ללא הליבה ופרוסים לשישיות

1 כוס רוטב בסיס לבישול (אסם)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כוסות מים

1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

לסלט:

1 ראש חסה ערבית שטופה ומיובשת מופרדת לעלים קרועים לחצי

צרור רוקט שטוף ומיובש

3 כפות שקדים פרוסים קלויים

100 גרם גבינת קממבר/ גבינת עיזים חצי קשה מפוררת

שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

+ מכינים תפוחים מקורמלים: שמים את כל החומרים של התפוחים המקורמלים בסיר ומביאים לרתיחה.

+ מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד שהתפוחים רכים ומקורמלים. מצננים.

+ מכינים את הסלט: מערבבים בקערה חסה, עלים, שקדים וגבינה.

+ מוסיפים שמן ולימון ומערבבים.

+ מניחים מעל את התפוחים ומגישים.

בתיאבון!

 ***

באדיבות השף עומר מילר ל- 'אסם'

סטיילינג (כולל הכנה)- עמית פרבר

צילום:  דניאל לילה