סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים

שעועית המש היא חומר גלם נפלא במטבח. לימור תירוש הכינה ממנה סלט בריא ויפה. וגם הכינה ממנה קציצות טבעוניות ופטריות ממולאות

סלט מש

מתוך הבלוג של לימור תירוש

מש היא שעועית קטנטנה ועגולה בצבע ירקרק, שתורבתה בהודו לפני אלפי שנים. היא פופולרית במיוחד במדינות המזרח: בסין מפיקים ממנה אטריות צלופן (הקרויות גם אטריות זכוכית) המשמשות לסלטים קרים או חמים ובהודו היא משמשת להכנת הדאל – תבשיל פועלים פשוט ומשביע שנאכל מדי יום לארוחת צהריים לצד אורז ריחני. ביפן ובתאילנד טוחנים אותה לאבקה, שממנה מכינים בצקים ומיני מאפה. בניגוד לאחיותיה במשפחת הקטניות, המש אינה זקוקה לבישול ארוך ואם מנביטים אותה היא אינה זקוקה לבישול כלל.

מש היא חומר גלם נפלא במטבח – טעמה כשהיא מונבטת מעט מריר ומרקמה פציח, ולכן תתאים לשילוב עם טעמים מתקתקים, כגון סלטים עם פירות, בטטות מתוקות או רוטב על בסיס סילאן או דבש. מש מונבטת תעשיר גם תוספות כמו אורז מלא, קינואה, כוסמת ובורגול, שמתובלים בירקות שורש ארומטיים. טעמה של מש מבושלת הוא עדין יותר, ונטול מרירות, והיא מתאימה להעשרת אורז, קינואה, מרקים וקציצות.

>> עוד על שעועית מש

סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים

סלט מש, קינואה שחורה וכל הכתומים

חומרים (ל-4 מנות):

¼ כוס מש מושרת ללילה במים או כוס מש מונבטת

½ כוס קינואה שחורה

2 גזרים קלופים

בטטה קטנה קלופה

250 גרם דלעת קלופה

כף וחצי שמן זית

קורט מלח ופלפל

חופן עלי תרד בייבי או עלי אורוגולה

⅓ כוס צימוקי אוכמניות מיובשות ( אפשר להשיג בחניות טבע או בשווקים)

⅓ כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים

פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)

לרוטב:

4 כפות מיץ לימון

¼ כוס שמן זית

כף וחצי סילאן

שן שום קצוצה

כפית מלח

להגשה: טחינה לימונית או גולמית, גבינת צפתית קשה או פטה מגוררת, יוגורט חמצמץ

אופן ההכנה:

מנביטים את המש: משרים את המש ללילה בקערה עם מים רבים. לאחר ההשריה מסננים, שוטפים היטב ונותנים לה לנוח במסננת, מכוסה במגבת כהה (מש צריכה לנבוט בחושך) למשך יממה. במהלך זמן ההנבטה שוטפים אותה כל מספר שעות ומסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים את כל הירקות הכתומים לקוביות קטנות, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים חצי שעה.

מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את הקינואה ומבשלים ללא מכסה 15-20 דקות, או עד התרככות הקינואה (אם החלפתם לקינואה לבנה, היא זקוקה ל 8 דקות בישול בלבד). מסננים במסננת דקה.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.

מערבבים את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד עם תוספת אחת או שתיים של: טחינה לימונית, גולמית, גבינת צפתית קשה, פטה מגוררת או יוגורט חמצמץ.

בתיאבון!

עוד מתכוני מש של לימור תירוש:

פטריות פורטבלו ממולאות במש עדשים שחורות ויוגורטפטריות פורטבלו ממולאות במש עדשים שחורות ויוגורט

/

.

.

.

.

/

קציצות מש, דלעת וטופו טבעוניות וללא גלוטןקציצות מש, דלעת וטופו טבעוניות וללא גלוטן

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילום: לימור תירוש

לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.