מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
החורף משופע בעשבי תיבול טריים, במיני חסות שונים, בשורשים מוצקים ובפירות הדר. חומרי גלם נהדרים שאפשר להכין מהם סלטים מרעננים. שילוב של פירות הדר בסלטים מעניק להם טעמים מתוקים-מרירים ועסיס רב שמעשיר את הרוטב. חשוב לשטוף את פירות ההדר במים ובסבון כדי להסיר את הדונג המצפה את הקליפה. את עשבי התיבול הכי קל לשטוף בקערה מלאה במים – חותכים את הגבעולים התחתונים ומשרים את הצרור בקערה עם המים הקרים, מסיעים אותם במים כמה פעמים כדי להיפטר מאבק וחול. אם המים עכורים, מחליפים אותם וחוזרים על הפעולה. מסננים ומייבשים במייבש חסה. עוד על חורף ושאר ירקות >> כאן.
סלט לימונים מקורמלים וסומק
צילום: לימור תירוש. קרמיקה: ורד טנדלר דיין
חומרים ל-4 מנות
10 לימקווט (לימון ננסי) שטופים וחצויים
2 כפות שמן זית
2 כפיות סוכר
250 גרם (20 עגבניות) עגבניות שרי שטופות וחצויות
חצי בצל אדום קלוף ופרוס לחצאי טבעות דקות
חצי כוס עלי נענע שטופים ומיובשים
חופן ראשד או עלי רוקט שטוף ומיובש
5 מלפפונים קטנטנים או 2 בינוניים פרוסים לעיגולים
3 צנוניות שטופות ופרוסות לעגולים דקים
פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים לפי הטעם
חופן קרוטונים
רוטב:
רבע כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
כפית סומק
חצי כפית מלח
הכנה
מחממים מחבת עם שמן זית וסוכר. מניחים את הלימונים כשהצד החתוך כלפי מטה ומקרמלים למשך 5-10 דקות, עד שהשחימו יפה. מוציאים מהמחבת ללא השמן.
מערבבים בקערה את כל החומרים כולל חומרי הרוטב, מערבבים היטב, זורים קרוטונים ועוד קצת סומק ומגישים מיד.
סלטים נוספים של לימור לניאדו תירוש:
סלט תפוזים ורימונים ברוטב הדרים
–
–
–
–
–
–
–
–
–
סלט אשכולית אדומה, אבוקדו וצ'ילי
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–