סלט ירוק חם

במיוחד לעונת המעבר, קבלו סלט בריא שמשלב בין ירקות טריים למוקפצים והוא מלא בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים

סלט ירוק חם

סלט ירוק חם. צילום: שי בן אפרים, יח"צ

סלט שעשיר במספר רב של ירקות, חלקם מוקפצים. ההקפצה מאפשרת לחלק מהויטמינים להפוך להיות זמינים לגוף.

העלים הירוקים שבסלט מכילים כלורופיל המנקה את הגוף מרעלים; הנבטים הסינים, שמקורם בשעועית מאש, עשירים בוויטמין B,A,C.

מנה זו דלה בפחמימות, ולכן מתאימה למי שמקפיד על כמות פחמימות מדודה, עשירה בסיבים תזונתיים שמקורם בירקות, מכילה ויטמינים ומינרלים בכמות גבוהה.

תוספת של עוף או טופו תעשיר את המנה בחלבון.

מצרכים למחבת:

2 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

¼ בצל סגול פרוס

5 פרחי ברוקולי חלוטים במים חמים

5 יח' שעועית ירוקה חלוטה במים חמים

1 כף פסטו

100 גרם קוביות טופו

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

1 כפית סלרי עלים קצוץ

1 כפית בצל ירוק קצוץ

חופן נבטים סיניים

מצרכים לסלט:

עלי חסה ערבית חתוכים גס

6 חצאי עגבניות שרי

1 כף שמן זית ומיץ לימון

½ כפית פיסטוק קלוי

½  כפית סומסום קלוי

אופן ההכנה:

מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את כל הירקות של המחבת מלבד הנבטים. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ-3 דקות. מוסיפים את הפסטו ומעט מים ומקפיצים כדקה נוספת.

סוגרים את האש ומוסיפים את הנבטים. 

רוטב מומלץ: ויניגרט זעתר 

רכיבים:

חומץ או מיץ לימון, שמן זית, זעתר, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכניס את כל המרכיבים לכלי, לבחוש עד לקבלת מרקם  אחיד של הרוטב ולזלף מעל הסלט.

בתיאבון! 

* המתכון באדיבות רשת פרש קיטשן והשף ערן גולני 

צילום: שי בן אפרים, יח"צ