חומרים לסלט ל-4 סועדים:
4 אגסים קלופים מגולענים וחתוכים לרבעים
2 כפות סוכר לציפוי האגסים
ראש של חסה ערבית שטוף וחתוך
חופן של עלי רוקט
1 אשכולית קלופה וחתוכה לפילטים
100 ג' גבינה כחולה חתוכה לקוביות
8 אספרגוס שטוף ללא החלק התחתון ( בין 3-2 ס"מ)
אגוזי פקאן לקישוט
מצרכים לרוטב ויניגרט:
8 כפות חומץ תפוחים
2 כפיות סוכר
10 כפות שמן חמניות
מעט מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
חליטת האספרגוס: להרתיח 2 כוסות מים ולהוסיף מעט מלח. מכניסים את האספרגוס ל-2 דקות ומיד מוציאים ומצננים במי קרח.
הכנת האגסים: לאחר קילוף וחיתוך לרבעים מצפים את האגסים בסוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 7 דקות או עד שהאגסים מקבלים צבע זהוב בהיר ויפה. מצננים לטמפרטורת חדר ומניחים על הסלט.
הכנת הסלט: מוספים את החסה, הרוקט, האשכוליות והאספרגוס לקערה גדולה, מתבלים ברוטב ויניגרט בסיסי, מערבבים ומניחים במרכז הצלחת.
אופן ההגשה: על גבי החסה מסדרים את האגסים והגבינה הכחולה ומגישים מייד.
הערה: ממהרים? לא מוצאים אספרגוס? לא אוהבים גבינה כחולה? שונאים אשכולית? אפשר להכין את הסלט גם בלעדיהם.
.
המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב