סלט ירוק ואגסים

לרגל פסטיבל האגסים שמתקיים במסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון, השף צ'רלי פדידה מגיש: סלט ירוק ואגסים מקורמלים בתוספת אשכולית ואספרגוס חלוט וגבינה כחולה

סלט אגסים

סלט ירוק ואגסים מקורמלים

חומרים לסלט ל-4 סועדים:

4 אגסים קלופים מגולענים וחתוכים לרבעים

2 כפות סוכר לציפוי האגסים

ראש של חסה ערבית שטוף וחתוך

חופן של עלי רוקט

1 אשכולית קלופה וחתוכה לפילטים

100 ג' גבינה כחולה חתוכה לקוביות

8 אספרגוס שטוף ללא החלק התחתון ( בין 3-2 ס"מ)

אגוזי פקאן לקישוט

מצרכים לרוטב ויניגרט:

8 כפות חומץ תפוחים

2 כפיות סוכר

10 כפות שמן חמניות

מעט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

חליטת האספרגוס: להרתיח 2 כוסות מים ולהוסיף מעט מלח. מכניסים את האספרגוס ל-2 דקות ומיד מוציאים ומצננים במי קרח.

הכנת האגסים: לאחר קילוף וחיתוך לרבעים מצפים את האגסים בסוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 7 דקות או עד שהאגסים מקבלים צבע זהוב בהיר ויפה. מצננים לטמפרטורת חדר ומניחים על הסלט.

הכנת הסלט: מוספים את החסה, הרוקט, האשכוליות והאספרגוס לקערה גדולה, מתבלים ברוטב ויניגרט בסיסי, מערבבים ומניחים במרכז הצלחת.

אופן ההגשה: על גבי החסה מסדרים את האגסים והגבינה הכחולה ומגישים מייד.

הערה: ממהרים? לא מוצאים אספרגוס? לא אוהבים גבינה כחולה? שונאים אשכולית? אפשר להכין את הסלט גם בלעדיהם.

.

המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

צילום: CF ART
אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים