מתוך הבלוג של לימור תירוש
במיה היא מהירקות השנויים במחלוקת- או שאוהבים או שלא. אני מאוד אוהבת, אבל אני יכולה להבין את אלה שנרתעים ממנה בגלל המרקם הרך ובעיקר בגלל הפנים הרירי שלה. אז יש לי חדשות לכל שונאי הריריות למיניהם- במיה לא חייבת להיות רירית, רכה וספוגית. טיפול נכון בה יכול לייצר במיה פציחה, קריספית ונגיסה. >> עוד על במיה
סלט במיה חם
נהדר כסלט לצד טחינה ביתית טובה או כחלק משולחן מאזטים. הבמיה יוצאת קריספית, רכה במידה ולא רירית.
חומרים (ל-4 מנות):
300 גרם במיה צעירה שטופה ומיובשת
2 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
חצי לימון קטום, שטוף וקצוץ לקוביות קטנות
1 עגבנייה קצוצה לקוביות בינוניות
חצי כפית מלח אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט שבבי צ'ילי
אופן ההכנה:
מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ומטגנים שום ולימון למשך דקה, מוסיפים את הבמיה (בלי לערבב) ומקפיצים למשך שלוש דקות, מוסיפים עגבנייה ומקפיצים שלוש דקות. זורים מלח, פלפל וצ'ילי ומקפיצים עוד דקה. מגישים חם.
.
עוד מתכוני במיה של לימור תירוש:
קארי טבעוני חריף עם במיה, בטטות וערמונים
.
.
.
.
.
.
.
.
דניס בבמיה, עגבניות ולימון כבוש
.
.
.
.
.
.
.
.