סלט בטוויסט מקסיקני

מה עושים עם אבוקדו? הכי פשוט זה להוציא את בשרו, למעוך עם לימון ולאכול על טוסט, אבל אני, כמובן, רציתי משהו מיוחד יותר

סלט חסה, תירס, אבוקדו ועדשים שחורות של רחלי זוסימן "פשוט מבשלת"

נותרו לנו 2 אבוקדו בשלים, והתחלתי לחשוב מה לעשות איתם. הכי פשוט כמובן זה להוציא את בשרם, למעוך עם לימון ולאכול על טוסט, אבל רציתי משהו מיוחד יותר. נזכרתי בסלט עדשים שחורות, אננס, אבוקדו וגזר שהכנתי בעבר, והחלטתי להכין משהו דומה. הפעם ערבבתי עדשים שחורות ואבוקדו יחד עם תירס ועלי חסה, כדי ליצור מעין סלט ירוק – אבל עם טויסט מקסיקני משהו. הסלט גם טעים, גם בריא וגם חגיגה לעיניים. הכי כיף!

סלט חסה, תירס, אבוקדו ועדשים שחורות

המצרכים:

  • עלי חסה (בערך 1/2 ראש חסה), קרועים לפיסות (או כמה חסה שאתם רוצים)
  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות
  • 1 כוס גרגירי תירס
  • 2 אבוקדו, קלופים וחתוכים לקוביות
לרוטב:
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש\ סילאן\מייפל

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים השחורות בסיר ומוסיפים מים לכיסוי.
  2. מבשלים עד שהעדשים מתרככות אך עדיין נגיסות ("אל דנטה"), כ-20 דקות.
  3. מסננים ושוטפים במים קרים.
  4. מערבבים בקערת הגשה את קרעי החסה, תירס, קוביות אבוקדו ועדשים שחורות.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או בצנצנת.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

לפוסט המקורי בבלוג של רחלי זוסימן

לבלוג "פשוט מבשלת"