מתוך הבלוג של לימור תירוש
קטנים, מוצקים, בעלי צבע ארגמן בוהק וטעם מתקתק כאלה הם גרגיריו של האורז האדום. מאז שגיליתי אותו התחלפו אצלי בבית גרגירי האורז המלא באורז אדום, פשוט כי הם יפים יותר, טעימים יותר וקל להכין מהם מטעמים רבים.
בדומה לאורז מלא גם גרגריו של האורז האדום אינם עוברים קילוף ולא ליטוש ולכן נשמרת תכולת הויטמינים הגבוהה שבהם. בנוסף הם עשירים בסבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל, הם משביעים וקלים לעיכול. >> עוד על אורז אדום
סלט אורז אדום עם פטריות וטרגון
חומרים (ל-4 מנות):
½ כוס אורז אדום
סלסילת פטריות שמפיניון צחורות ומוצקות
שומר (מומלץ הפחוס) שטוף ומקולף מגלדיו העבים
חופן נדיב של עלי טרגון
2 כפות גרעיני חמניות קלויים
להגשה: שבבי פרמז'ן, כף גרעיני חמניות קלויים
לרוטב:
גרידת לימון
3 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
שן שום קצוצה קטן
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים, מוזגים את האורז האדום ומבשלים תוך בעבוע בינוני למשך 30 דקות, מסננים ומקררים בקערה עם מים קרים. מסננים היטב.
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. חוצים את השומר ופורסים לשערות דקות.
מנערים בצנצנת את כל חומרי הרוטב. שמים בקערה את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים על צלחת יפה עם שבבי פרמזן וגרעיני חמניות.
.
עוד מתכוני אורז אדום של לימור תירוש:
עוף סגול עמוק
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
סלט אורז אדום בקוקוס ומנגו
.
.
.
.
.
.
.
.
.