הכנה שף דימה רוטנברג, מסעדת לחם יין | צילום בועז לביא | סטיילינג אורית עציון
את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין דרך האוכל. לחצו כאן להורדת גיליון "דרך האוכל" במתנה
* * * * *
סלט עלים, ענבים וחלומי
המצרכים (ל-4 מנות):
2 חופני עלי חסה אייסברג, קרועים
2 חופני עלי בייבי
2 תאנים, חתוכות לרבעים
100 גרם אגוזי פקאן סיני מסוכרים
ענבים שחורים מ-1 אשכול
ענבים ירוקים מ-1 אשכול
200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן זית
1 כפית סילאן
לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כף דבש
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את עלי החסה והבייבי עם התאנים, אגוזי הפקאן והענבים.
2. מקפיצים את גבינת החלומי בשמן הזית והסילאן ומוסיפים לקערה.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים קלות.
.
סלט אנטיפסטי וגבינת מוצרלה
המצרכים (ל-4 מנות):
2 עגבניות, חצויות
1 קישוא, פרוס לעיגולים
שמן זית לתיבול ולטיגון
מלח גס, פלפל שחור
3 כפות מיץ לימון
מעט עלי נענע
2 שיני שום, כתושות
1 בצל גדול, חצוי
מעט חומץ בלסמי
1 חציל בינוני, פרוס לעיגולים
2 שיני שום, פרוסות
8 פטריות שמפיניון
1 חופן תימין
1/2 כרובית, מפורקת לפרחים
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל
1 בטטה
1 חופן רוזמרין
1 חופן שעועית ירוקה
1 חופן שומשום
4 כדורי גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:
1. קולים את העגבניות והקישוא בגריל או במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה.
2. מעבירים את פרוסות הקישוא הקלויות לקערה ומשרים במשך כמה דקות במלח הגס, הפלפל, מיץ הלימון, מעט שמן הזית, עלי הנענע ושיני השום הכתושות.
3. מושחים את שני חצאי הבצל בשמן הזית ובחומץ הבלסמי, מפזרים עליהם מלח גס ופלפל וקולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
4. מושחים את פרוסות החציל בשמן הזית ובחומץ הבלסמי בשני הצדדים מניחים מעל שיני השום הפרוסות, המלח הגס והפלפל וקולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
5. מטגנים את פטריות השמפיניון במחבת עם מעט שמן זית במשך 3 דקות. מעבירים את הפטריות לקערה ומערבבים עם שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח גס, הפלפל והתימין.
6. מושחים את פרחי הכרובית במיונז ובחרדל וקולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
7. עוטפים את הבטטה בנייר אפייה וברדיד אלומיניום וקולים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהיא אפויה למחצה. לאחר מכן פורסים את הבטטה לפרוסות עגולות, מערבבים בקערה עם שמן הזית, המלח הגס, הפלפל והרוזמרין ומחזירים את הפרוסות לתנור למשך 10 דקות בחום של 190 מעלות.
8. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך 5 דקות ומעבירים לקערה עם שמן הזית, המלח והשומשום.
9. מסדרים כל קבוצת ירקות בצלחת ומניחים לצדה כדור גבינת מוצרלה.
.
סלט ארטישוק, פטריות וברינזה
המצרכים (ל-4 מנות):
5 פטריות יער
5 פטריות פורטובלו
5 פטריות שמפיניון
מלח, פלפל שחור
1 ארטישוק
2 קישואים, פרוסים
שמן זית לתיבול
1/4 אננס טרי, פרוס
100 גרם גבינת ברינזה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם תרד טרי, קרוע
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. פורסים את 3 סוגי הפטריות לפרוסות ומקפיצים במחבת עם מלח ופלפל במשך כמה דקות.
2. חולטים את הארטישוק כ-10 דקות במים רותחים, מקררים וחותכים לרבעים.
3. חוצים כל קישוא לאורכו, מושחים בשמן זית, מלח ופלפל ומטגנים במחבת עד השחמה קלה.
4. מערבבים בקערה את הפטריות, הארטישוק, הקישואים, האננס והגבינה עם התרד והפטרוזיליה.
הרוטב:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים קלות.
.
סלט עלים, נבטים, אגסים ביין וגבינה כחולה
המצרכים (ל-2 מנות):
2 אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 כוס יין אדום
100 גרם עלי סלק, קרועים
100 גרם עלי רוקט שלמים
100 גרם נבטי חמנייה
100 גרם נבטים סינים
1 חופן שבבי אפונה ירוקה קלויה
1/2 כוס גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת
150 גרם גבינה כחולה, פרוסה
לרוטב:
30 מ"ל חומץ פטל
70 מ"ל שמן זית
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
1 שן שום, וקלופה
1 חופן פטרוזיליה
3 בצלי שאלוט
מלח, פלפל שחור
2 כפות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האגסים ביין האדום במשך 20 דקות על אש בינונית עד ריכוך.
2. מערבבים את האגסים עם עלי הסלק, עלי הרוקט, שני סוגי הנבטים, שבבי האפונה וגרעיני החמנייה והדלעת ומפזרים את פרוסות הגבינה מעל.
3. מערבלים את כל חומרי הרוטב בבלנדר ומוזגים על הסלט.
.
סלט סלק וסנט מור
המצרכים (ל-4 מנות):
2 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
6 גבעולי אספרגוס
מלח
1 צרור שמיר, קצוץ
1 חופן אגוזי מלך, שבורים
6 פרוסות גבינת סנט מור
2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
1. צולים את הסלקים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
2. חולטים את גבעולי האספרגוס במים רותחים עם מעט מלח במשך 20 שניות. חותכים את האספרגוס החלוט לחתיכות באורך 3 ס"מ.
3. מערבבים את הסלקים הצלויים עם האספרגוס, השמיר ואגוזי המלך. מפזרים מעל את פרוסות הגבינה ומתבלים בשמן הזית ובמלח לפי הטעם.
.
סלט עלים, שומר, תמרים ופטה
המצרכים (ל-4 מנות):
300 גרם תמרים, מגולענים וחתוכים לרצועות
1 שומר, חתוך לרבעים
1 חופן של תערובת עלים מסוגים שונים (חסה ערבית, חסה אדומה, חסת אייסברג ועלי בייבי), קרועים
1 גזר, קלוף ופרוס לעיגולים
150 גרם גבינת פטה, מפוררת
לרוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כפית סילאן
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את התמרים, השומר העלים ופרוסות הגזר. מפזרים מעל את גבינת הפטה.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים קלות.
.
את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין דרך האוכל. לחצו כאן להורדת גיליון "דרך האוכל" במתנה
לעוד מתכונים לשבועות