סלטים טעימים שכיף לאכול

סלט הוא מאכל ורסטילי. אפשר להגיש אותו לשולחן בתור מנת פתיחה כמו שעושים בסטייקיות וליהנות ממגוון סלטים מעניינים, אפשר להכין ממנו סוגים רבים שחלק מהם טריים וחלק מהם מבושלים. אפשר להכין מנת סלט גדולה ולשלב בה נתחי חזה עוף או בשר ולאכול אותו כארוחה שלמה. בנוסף, אפשר לשלב בו שלל מרכיבים ולעטוף אותו בשלל רטבים והוא יהיה משביע כארוחה שלמה. במאמר זה הכנו לכם מספר המלצות לסלטים ממש טעימים שכדאי לכם לנסות.

סלט של חורף

בחורף אנחנו רוצים לאכול אוכל חם שיחמם אותנו מפני הקור ויעניק לנו אנרגיה להמשיך את היום שלנו באותו הקצב. סלט החורף הזה ייתן מענה בדיוק לדרישה זו. הסלט המושלם הזה הוא גם קראנצ’י, גם בריא וגם שופע טעמים כך שתתמכרו אליו בקלות. בסלט החורפי הזה יש ניחוחות הדרים ופיצוחי שקדים, קייל מוקפץ עם בצל סגול, חומוס מבושל, משמשים מיובשים, זיתי קלמטה, גרגירי רימון וגבינת פטה מגוררת. הוא חם וטעים והוא בדיוק הסלט שאתם מחפשים לאכול כשקר בחוץ.

סלט פטריות חם בשילוב פיסטוקים ואספרגוס

אם יש ירק שזועק חורף הוא פטריות. הן יוצאות החוצה מיד לאחר הגשם הראשון ומבשרות את בואו של החורף. צורתן אפילו מזכירה מטרייה – אולי בגלל הגשם… סלט פטריות חם שמקפיצים במחבת הוא לגמרי סלט של חורף, והסלט הזה כל כך קל ומהיר להכנה. את האספרגוס חולטים במים חמים ולאחר מכן מעבירים למים עם קרח כדי לשמור על צבעו העז. במחבת שמים שמן שומשום ומקפיצים ביחד שום ופטריות ואליהם מוסיפים את האספרגוס. הוסיפו מעט רוטב סויה, קמצוץ של מיץ לימון טרי, הוסיפו גם את הפיסטוקים פנימה, מלח ופלפל שחור ותוך כמה דקות בודדות יש לכם סלט חם, בריא וטעים בדיוק עבור החורף.

סלט בטטה פינוקים חם

עוד ירק להכנת סלטים בחורף הוא הבטטה. ירק השורש הכתום והמזין הזה הוא מעולה אם אתם מחפשים ירק להתחמם איתו וגם ירק שישאיר לכם טעם מתקתק בפה. הסט הזה מורכב משלל פינוקים טעימים במיוחד שממש כיף לאכול בתוך סלט. את הבטטה יש לאפות בתנור בחום גבוהה כדי לרכך אותה היטב. לאחר מכן יש לפרוס אותה לפרוסות ולהוסיף אל צלחת ההגשה עלי בייבי טריים ושטופים, גרעיני רימון, פקאן מסוכר קצוץ דק, פיסטוקים וגם פרוסות שקדים קלויים, רצועות חתוכות דק של פפאיה מיובשת וגם של תפוח עץ מיובש ולסיום חופן חמוציות. את כל רכיבי הסלט הנהדרים הללו נעטוף ברוטב מתקתק המכיל מיץ רימונים ותפוזים טבעי, מעט סוכר, קצת מיץ לימון, חומץ בלסמי, רוטב סויה, ליקר ברנדי, מלח ופלפל לבן. פשוט טעים!

סלט ירקות חורפי במיוחד

בעונת החורף אנו נזכרים מחדש בשלל ירקות החורף היפים והטעימים שהיו עד כה בתרדמה. פתאום שילוב של כרובית, שומר, אבוקדו ופירות הדר חורפיים, נשמעים כמו שילוב נהדר לסלט ובתוספת של רצועות תפוח מסוג פינק ליידי או גרנד סמיט, מלפפונים ירוקים בחיתוך ג'וליאן, מעט מלח דק, פלחי אשכולית אדומה (ללא הציפה הלבנה) וחופן של קטן אגוזי מלך קצוצים יש לנו סלט מנצח. את כל הטעים הזה יעטוף רוטב ויניגרט הדרים. מי שרוצה לשדרג את הסלט יכול להוסיף ירקות שורש נוספים כמו קולרבי, גזר, סלק ועוד. אל תוותרו על החרדל שברוטב הוויניגרט כי הוא מסייע בהסמכת הרוטב. גם על האבוקדו אל תוותרו משום שמרקמו מוסיף לסלט קרמיות. אם אתם רוצים להרגיש יותר טעמים הדריים בסלט אפשר בהחלט לגרד קליפת לימון או תפוז ולערבב אותם בסלט.