סיר הסירים

איזה מזל שכל הזמן ממציאים דברים חדשים, כדי שלא יהיה לנו משעמם ונוכל להוסיף עוד גאדג’טים למטבח. רק שתהיו בעניינים: טפלון רגיל זה "ממש, כאילו, אאוט"

המותג נאופלם, שהגיע לישראל מקוריאה הרחוקה, החל את דרכו פה לפני כמה חודשים ושינה את שוק כלי המטבח, בעיקר את תחום הסירים והמחבתות. ראשית, לא עוד סירים כסופים כמו שהכרנו מימים ימימה, כי אם סירים בשלל צבעי הקשת – ירוק, אדום, כתום וצהוב (השאלה הקשה האמיתית היא איזה צבע לבחור ולמה צריך להתאים…), אך הנושא המרכזי בו מתמקדת החברה הוא הציפוי הפנימי של הסירים והמחבתות.

רק שתהיו בעניינים: טפלון רגיל זה "ממש, כאילו, אאוט". בכל חנות כלי מטבח תמצאו היום סירים ומחבתות בשלל ציפויים (שמעתם על ציפוי מאבקת יהלומים? ועל ציפוי זהב?), המבטיחים לכם שהמזון לא נדבק לתחתית במהלך הבישול, ללא צורך בכמות גדולה של שמן ולא פחות חשוב – קלים לניקוי. ועוד דבר – לכולם יש ECO בשם…

הכלים של נאופלם מתהדרים בתואר "בריא", שכן הציפוי הקרמי שלהם, האקולון (מה אמרתי לכם? –"אקו"), עשוי מחומרים טבעיים בלבד והוא בעל עמידות גבוהה מפני שריטות. תחתית המחבת או הסיר מצופה בלא פחות מ-7 שכבות, כך שלמרות שברור שעדיף להשתמש בכף עץ או סיליקון לערבוב המזון בסיר, אם בכל זאת ייצא לכם לערבב בכף רגילה, היא לא אמורה לגרום לשריטות.

לא היתה ברירה – הייתי חייבת לנסות את הפלא הזה ולהבין את סוד הציפוי.

בשישי הכנתי תבשיל עוף לארוחת הצהריים – משחימים כרעי עוף במחבת ואח"כ מוסיפים תפוחי אדמה, בטטה, גזר, כרישה, בצל ושום, וממשיכים לטגן. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט טימין מיובש ומשקים הכל ביין לבן. זהו – אחרי פחות משעה יש לכם אוכל חם וטעים.

בשבת השקעתי בפאייה – שוב, ארוחה שלמה בסיר אחד: אורז עגלגל, כרעי עוף, נקניקיות ואפילו כמה שרצים מהים, עם קוביות פלפל אדום, בצל, שום וכמה חוטי זעפרן, יין ומים. הסיר היה קצת על הכיריים ויותר מזה בתנור. מעדן!

תובנות ומסקנות:

  • אחלה סיר. יותר מזה – אחלה ציפוי!
  • לשימוש על הגז וגם בתנור (עם המכסה עד 180 מעלות) – שימושי ביותר.
  • הבטיחו וקיימו: החלק הנעים הוא הניקוי הקליל, ללא מאמץ (שאני אשפשף?…).
  • יחד עם הסיר הגיעו זוג "אוזניים" מסיליקון לאחיזת הידיות – מומלץ ביותר לא להתבלבל ולנסות לאחוז בידיות הסיר החמות. מניסיון, זה כואב!!!

השוונץ:

  • איזה מזל שכל פעם ממציאים דברים חדשים, כדי שלא יהיה לנו משעמם ונוכל להוסיף עוד גאדג’טים לארון המטבח שלנו… הנה עוד כמה אתרים של כלים מעוצבים למטבח (ויש עוד המון ברשת):
  • Josef Josef
  • Kitchenisms
  • Typhoon
  • Guzzini
  • Alessi
  • Pylones
  • יש כלים ואביזרים רבים, אשר מעוצבים ו"חתומים" ע"י שפים טלוויזיוניים, כמו מריו בטאלירייצ’ל רייג’יימי אוליבר ואחרים.
  • את המוצרים של נאופלם ניתן להשיג בחנות המפעל (נחלת בנימין 113 ת"א) ובחנויות כלי המטבח המגוונות ברחבי הארץ. אני ביקרתי בחנות המפעל וקיבלתי יחס מיוחד, אז אולי אני משוחדת, אבל אתם יכולים לבדוק בעצמכם.

לבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit