סילביו: מהלחם ועד הקינוחים

הביסטרו השכונתי החדש סילביו מציע תפריט מהודק ומוקפד עם פטוצ'יני כמהין משובח, סירות אנדיב ממולאות שהן הרבה יותר מסלט ועוד. הכל מוכן במקום ורק עם תבלינים טריים

אספרגוס

סילביו

יום חמישי, 7 בערב, בריזה מהים ורחוב ירמיהו בתל אביב נראה מזמין במיוחד לסגור בו עוד שבוע עמוס ומתיש. התיישבנו בסילביו, ביסטרו שכונתי חדש, ומתחנו רגליים, מעשית ומטפורית. מפנטזות על עולם ללא קניות מהסופרמרקט לשבת, על חברה הומנית וצודקת יותר שמבינה ומכילה אמהות שלא רוצות לבשל, לא בקיץ ולא בכלל, ועל שופינג. כי כל שיחה של לימור, חברת ילדות מגיל 13, ושלי, חייבת לכלול דיוני שופינג: איפה היית, מה קנית, כמה עלה לך ומה היעד הבא.

לימור ביקשה וקיבלה בירה מהחבית (מלכה, בירת בוטיק ישראלית מחיטה, 26 שקל), אני החלטתי שאם אני רוצה לחזור הביתה בשלום, עדיף להסתפק במים. ההחלטה הזו לא עמדה זמן רב במבחן המציאות. מהר מאוד שוכנעתי להחליף את עקרונותי בכוס קאווה לבנה. עקרונות זה לחלשים.

סילביו הוא אבא של רודי, ארגנטינאי שהיה במאי סרטים בצרפת ועבד על שלל סלבריטאי פריז, מה שמסביר את הלוק ואת התפריט של הביסטרו הנושא את שמו. רודי מינון, הבן, שגדל בצפון תל אביב של שנות ה-80 המוקדמות, הוא שף אוטודידקט, כהגדרתו. אחרי שעבד בלא מעט מוסדות אוכל מוכרים על גבול המיתולוגיים בתל אביב, והתבאס ממה שראה במטבחים, החליט לפתוח מקום משלו. הסטייל הצרפתי ניכר גם בבישול, למרות שלא מדובר בנובל קוויזין, אלא סוג של טייק אוף, וריאציה אישית.

כמיטב המסורת הצרפתית הוא משתמש "רק בתבלינים טריים – פטרוזיליה, טימין, רוזמרין, אורגנו, כוסברה ושמיר. לא אוהב כמון וכורכום ואין במטבח שלי תבלינים יבשים. זו הכנות הקולינרית שלי, לכן אני גם לא מחמם במיקרוגל. למה להשתמש בפפריקה אם אפשר לעשות קולי פלפלים. נכון, זה יותר עבודה, אבל זה 'פרש'. מעדיף להכין הכל בעצמי, גם לחם וקינוחים", הסביר.

התפריט של  סילביו מצומצם, מהודק ומוקפד ובעיני זה יתרון ומעלה. באותו ערב החלטנו ללכת על צמחוני – חברה ביקשה ממני לבדוק עבורה את האופציה הזו, וגם לא ממש התחשק לנו לאכול כבד. מהבחינה הזו, יש הרבה על מה לדווח. מבחינת בשר – התפריט נראה מבטיח אבל כאמור, לא ממש בדקנו.

בתפריט הבשרי של  סילביו אפשר למצוא מנות מעניינות כגון ניוקי כבדים עם שמנת וברנדי תפוזים (68 שקל), פילה לבן בקרסט תבלינים טריים ושורשים אפויים (78 שקל) או טונה אדומה עם ירקות ירוקים, שמנת וג'ינג'ר (114 שקל).

אנחנו, כאמור, העדפנו להישאר ירוקות לגמרי. וכך, זכינו בצלחת מטבלים חמודים שכללה טחינת יוגורט, סלסת עגבניות חמה וסלט שכלל 8 עשבי תיבול ושברי פקאן שלא הפסקנו לאכול ולהתלהב ממנו. המנה הוגשה יחד עם לחם הבית, שרודי אופה לבד, מעין חלה עם קרום פריך במיוחד שמכיל גם חלב וסילאן (22 שקל).

עוד טעמנו מנת אספרגוס נדיבה, שהיתה שנויה במחלוקת. אהבנו את הירק, אבל לא התלהבנו מהתיבול (בלסמי, קולי עגבניות, אורגנו טרי ושבבי פרמז'ן) שהיה עמוס מדי לטעמנו (48 שקל).

סילביו

אחר כך נחתה מנה של חציל שלם קלוי ברוטב יוגורט וצ'ימצורי  (38 שקל) שהיתה נחמדה והתאימה ללחם המתקתק.

למנה עיקרית בחרתי בפטוצ'יני כמהין, שהיה משובח, עמוס בפטריות, שרדונה ושמנת. טעים מאוד (58 שקל). לימור בחרה באופציה הכי ירוקה שיש, ושיחקה אותה: מגש גדוש בסירות אנדיב שמולאו בנדיבות בנתחוני אננס טרי, תפוחי עץ וגבינת סנט מור (62 שקל). המנה הזו מוגדרת כסלט בתפריט, אבל לטעמנו היא היתה הרבה יותר מזה.

אגב, כנראה שלימור ואני לא היחידות שמתפעלות מהמנה הזו, שנבחרה לככב בחמישייה הפותחת של סלטי תל אביב, בעכבר העיר.

סילביו

מפתיע – בעצם ממש לא. מאז ומעולם העדפתי ירקות ופחמימות על פני מזון בשרי וחלבוני – אבל היינו כל כך מלאות שוויתרנו בנימוס וללא צער על הקינוחים. עושה רושם שנחזור לשם, לפחות כדי לנסות את פודינג הלחם עם אגסים בקרם גבינת קינמון (38) שנראה מפתה.

ךף
סילביו, ירמיהו 52,תל אביב, טלפון: 03-6093522. שעות הפתיחה: א'-שבת: 12:00- לקוח אחרון