סופגניות תפוז על מקל קינמון

השף מוטי בוחבוט ממלון ענבל ירושלים הכין לכבוד חנוכה סופגניות טעימות במיוחד, עם ניחוח של תפוזים וקינמון, לצד רוטב דובדבנים חם

סופגניות תפוז

החומרים:

1 ק"ג קמח

2 ביצים בינוניות

2 כפות ליקר קוניאק (גורם לנידוף השומן בטיגון)

30 גר' סוכר

20 גר' מלח

30 גר' שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים טריים)

100 מ"ל שמן

200 מ"ל שמנת מתוקה

גרידת תפוז מ-2 תפוזים

השלמת מים לפי הצורך

לציפוי:

300 גר' ריבת משמש

½ כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים עד להיווצרות בצק שמרים רך וחלק. להתפיח את הבצק כ-20 דקות עד להכפלת הנפח.

ליצור מהבצק כדורים במשקל של 30 גר', לשמנם ולהניחם על מגש משומן, לכסות  בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.

לחמם שמן בסיר עמוק, לטגן כדקה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב. יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, הסופגנייה תיראה מוכנה אך בתוכה ישאר בצק, על כן חום השמן מאוד חשוב, והאינדיקציה היא דקה טיגון מכל צד.

להמיס את ריבת משמש במחבת, להוסיף פנימה את מיץ התפוזים ולהביא לרתיחה.

ליצוק פנימה את הלביבות לציפוי חיצוני מלא ולהניח בצד. לנעוץ פנימה מקל קינמון.

רוטב דובדבנים חם

החומרים:

1 צנצנת דובדבנים מוחמצים

1 כוס יין אדום מתוק

2 כוסות מיץ רימונים

1 מקל קינמון

30 גר' קורנפלור

¼ כוס מים קרים

אופן ההכנה:

לסנן את הדובדבנים.

להרתיח את היין + מיץ רימונים + קינמון.

בכלי נפרד להמיס את הקורנפלור והמים לערבב ולהוסיף עד לרתיחה שנייה, להוסיף פנימה את הדובדבנים.

להניח את הסופגניה בכלי הגשה, מעל ליצוק מתערובת מרק הדובדבנים ומעל להניח סורבה גויאבות (או אחר), ניתן לקשט בתפרחת נענע טרייה.

צילום: דניאל לילה