סודות מהמטבח הערבי

בספר הבישול של ב'שארה לבית חינאווי תמצאו כמה עשרות מתכוני פתיחה, סלטים, בשרים וקינוחים. למשל המתכון למאפה התרד אָקְרַס בסָבַנֶע

מאפה תרד

בימים אלה יצא לאור "ספר הבישול של ב'שארה", שכולל כמה עשרות מתכונים מהמטבח הערבי, וכן הסברים, טיפים ובאופן כללי כל מה שרציתם לדעת על בשר, שכן ב'שארה לבית חינאווי הוא כבר דור שלישי למשפחת קצבים.

הספר, שיצא בהוצאה עצמית, כולל 157 עמודים וניתן להשיג אותו בסניפי רשת בתי הבשר של ב'שארה חינאווי ובמסעדה. מחיר: 139 שקל, וכעת הוא נמכר בהנחה של 30 אחוז לרגל החגים.

ומתוך הספר, קבלו מתכון למאפה תרד.

אָקְרַס בסָבַנֶע – מאפה תרד

המצרכים (ל-2-3 תבניות אפייה):

למלית:

2 ק"ג עלי תרד טריים

½ כפית מלח

2 בצלים, קצוצים

½1 כפיות כמון

מלח לפי הטעם

½ כוס שמן זית

מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים

1 כפית אריסה חריפה (לא חייבים, או לפי מידת החריפות הרצויה)

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1 כוס שמן קנולה / תירס

1 כפית שמרים יבשים (או שקית אבקת אפייה לבצק פריך וקראנצ'י)

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי התרד כמה פעמים עד שלא נותר עליהם חול. מייבשים וקוצצים גס.

מניחים בקערה גדולה ומוסיפים מלח, מועכים ומשפשפים את העלים זה בזה וסוחטים מנוזלים עודפים.

מוסיפים בצל, תבלינים, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים היטב, מניחים במסננת להגרת נוזלים.

מחממים תנור לחום גבוה (180-200מעלות).

בינתיים מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערת מערבל, מוסיפים שמן, מלח ושמרים ולשים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוזי מלך ומרדדים כל כדור לעיגול קטן, על משטח עבודה נקי.

לאחר הגרת הנוזלים, מערבבים אריסה עם התרד. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול בצק, סוגרים למשולש (כמו אוזן המן) ומהדקים היטב.

מניחים על מגש שרופד בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש, ואופים 15-20 דקות עד הזהבה קלה.

אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים