נשנוש מנצח: כרובית מטוגנת בקוואקר

כרובית מטוגנת זה מסוג המאכלים שתמיד טעימים ותמיד מצליחים. יונית צוקרמן מציעה שדרוג מעניין למתכון המסורתי, וגם מטבל ממכר

כרובית

כרובית מטוגנת היא אחד הדברים הטעימים, וכבר בבראנץ' אפשר ליהנות ממנה. קשה לקלקל את המנה הזאת, אז גם אם אתם לא בשלנים, תיכנסו למטבח ותנסו. משהו בטוח יעבוד.

כרובית מטוגנת בקוואקר (צילום: יונית צוקרמן)

בדרך כלל כרובית מטוגנת מכינים עם פירורי לחם רגילים, אבל לפעמים מתחשק לי לגוון: למשל, כרובית בקוואקר. לא תאמינו כמה אפשרויות טעימות ומפתיעות אפשר להכין מקוואקר. למי שלא יודע, 'קוואקר' זאת שיבולת שועל והיא מהמזונות העשירים בתפריט והמועילים לבריאות. וחוץ מזה זה טעים ושונה, כל מי שיטעם – ישר יתאהב.

את הכרובית ניתן לטגן או לאפות – בשני המקרים זה יוצא נפלא וטעים (למרות שאני אישית מעדיפה מטוגן). כרובית חמה שיוצאת עכשיו מהסיר, עם קצת רוטב צ'ילי ומיונז שמכינים בשנייה, ויש לכם נשנוש או מנת פתיחה שכולם יהנו ממנה.

כרובית מטוגנת בקוואקר

המצרכים:

שקית פרחי כרובית קפואה

שליש כוס קוואקר

3 כפות פירורי לחם

בערך כוס קמח רגיל

3 ביצים

כף מיונז

כפית חרדל

תבלינים (פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל)

אופן ההכנה:

מפשירים את פרחי הכרובית, שוטפים במים ומניחים במסננת עד שפרחי הכרובית יבשים.

בקערה אחת שמים קמח, וטובלים בה כל פרח על מנת לקבל ציפוי מושלם [לא חובה]

krivit2_650

בקערה השנייה מערבבים 3 ביצים, כף מיונז, כפית חרדל, חצי כפית פפריקה, רבע כפית אבקת שום, מלח ופלפל שחור לפי טעם. טורפים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.

טובלים בביצה לאחר מכן (צילום: שאטרסטוק)

בקערה השלישית מערבבים כוס קוואקר עם 3 כפות פירורי לחם  ושליש כפית מלח. לערבב טוב טוב.

טובלים בפירורי הלחם (צילום: יונית צוקרמן)

אופן ההכנה לגרסה המטוגנת:

טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בתערובת הביצים ובפירורי הקוואקר – בסדר הזה בדיוק.

מטגנים בשמן עמוק ורותח עד להזהבה.

אופן ההכנה לגרסה האפויה:

טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בתערובת הביצים ובתערובת הקוואקר – בסדר הזה בדיוק.

על רשת של תנור מכוסה בנייר אפייה, מניחים את הכרוביות המצופות. מרססים מעל כל כרובית ספרי שמן (חשוב לא לוותר כי זה עושה את הכרובית לקריספית).

שמים את התבנית בחלק העליון של התנור ואופים בתכנית גריל עד להזהבה.

אם אין לכם תכנית גריל, או שאתם לא יודעים מה היא, אז פשוט מחממים את התנור ל180 מעלות, מכסים את הכרוביות בנייר כסף לחצי שעה, אחרי חצי שעה מוציאים את הנייר כסף לעוד 10 דקות.

כרובית מטוגנת וטעימה (צילום: יונית צוקרמן)

לרוטב:

כף מיונז

כף רוטב צי'לי מתוק

כפית קטשופ

אופן ההכנה:

מערבבים היטב לרוטב חלק ומגישים בכלי קטן.

לעוד רעיונות טעימים לבוקר טוב, היכנסו לאתר קוואקר