מתכוני לחמים בריאים וקלים להכנה

אפשר לשלב פעילות עם הילדים וגם לדאוג שהם יאכלו בריא. שיר בהר עם מתכוני לחם טעימים ובריאים שעושים ריח בכל הבית

מתכוני לחם

עד לפני כמה שנים חששתי להכין עוגות או מאפים עם שמרים, אבל בכל תוכניות הבישול וגם סביבי שמעתי שוב ושוב, שזה ממש לא מסובך. אם הם יכולים, למה אני לא? אז החלטתי שאני חייבת לנסות וגיליתי שזה ממש משחק ילדים, עד כדי כך, שאפשר להכין אפילו עם הילדים. מאז אני מכינה לחמניות רגילות, לחמניות ממולאות, חלות, פיצות ולחמים במבחר טעמים ותמיד אני מוצאת לפחות שוליה קטנה אחת, שאוהבת לשקול, להוסיף את המצרכים ולהיות שותפה פעילה, עוד לפני שהיא טורפת את המאפה.

אז מה הרווחתי? פעילות של כיף עם הילדים, לחם בריא בלי חומרים משמרים ועם מרכיבים בריאים, כמו: קמח מלא ופירות יבשים והריחות בבית פשוט משכרים. כדי לא ללכלך כלים מיותרים, אני שמה את קערת המערבל על המשקל ומאפסת אותו לפני הוספת כל מרכיב.

לחם צימוקים ואגוזים

מצרכים:

500 גרם קמח לבן

120 גרם קמח מלא

1 וחצי כוסות מים קרים

60 גרם דבש

1 שקית שמרים יבשים נמסים (11 גרם)

1 כף מלח

20 גרם שמן רגיל

90 גרם אגוזי פקאן או אגוזי מלך

120 גרם צימוקים (אפשר להמיר חלק מהכמות לחמוציות) – משרים במים רותחים עד שמכניסים לבצק. לפני מסננים את המים

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את שני סוגי הקמח, את הדבש ואת המים (מתחילים עם כוס ורבע מים).

2. מפעילים את המערבל. אם הבצק מספיק לח, אין צורך להוסיף מים, אם הבצק יבש – להוסיף את רבע הכוס הנותרת.

בצק לח

בצק לח. צילום: שיר בהר

3. מערבלים יחד למשך 3 דקות במהירות איטית.

4. מוסיפים את השמרים היבשים וממשיכים לערבל עוד דקה.

5. אחרי שהשמרים נטמעים בבצק, מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות.

6. מסננים את המים מהצימוקים, מוסיפים אותם יחד עם האגוזים לעיסת הבצק ולשים ידנית עד שהם נטמעים בבצק (הבצק יוצא דחוס וכבד).

ממשיכים ללוש ידנית

ממשיכים ללוש ידנית. צילום: שיר בהר

7. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה.

8. מחלקים את העיסה לשני חלקים, שמים אותם על נייר האפיה ונותנים להם לנוח 10 דקות מכוסים במגבת.

9. יוצרים מכל חלק את צורת הלחם הרצוי ומשאירים בצד לתפיחה של שעה וחצי, מכוסה במגבת.

יוצרים את הלחם

יוצרים את הלחם. צילום: שיר בהר

10. מחממים תנור ל-180 מעלות.

11.  מרטיבים את הידיים במים, מורחים את הלחם במים בנדיבות וחורצים עם סכין חריצים בלחם.

12.  מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.

13.  מכניסים את הלחם לתנור ואופים כחצי שעה.

14.  מוציאים את הלחם בזהירות, מחזיקים אותו ביד ודופקים על החלק התחתון. אם שומעים צליל חלול, הלחם מוכן (אם הצליל אטום, זה אומר שיש עוד נוזלים בלחם ולכן מחזירים לתנור לעוד כמה דקות).

15.  משאירים בצד להתקרר, לפני שפורסים.

לחם זיתים

לחם זיתים

מצרכים:

450 גרם קמח לבן

120 גרם קמח מלא

360 גרם מים קרים

12 גרם שמן זית

1 שקית שמרים יבשים נמסים (11 גרם)

12 גרם מלח

120 גרם טבעות זיתים או זיתים חצויים

3 גרם טימין יבש

2 גרם שום גבישי

גיוונים :

– אפשר להחליף את הזיתים בעגבניות מיובשות (בלי שמן) או בשבבי בצל או בבצל מטוגן.

– לפני הוספת הזיתים והתבלינים, מחלקים את העיסה לשני חלקים. לחצי אחד מוסיפים מחצית מכמות הזיתים ומחצית מהתבלינים ולעיסה השניה מוסיפים מחצית מהכמות של עגבניות מיובשות או שבבי בצל ומחצית מהתבלינים.

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את שני סוגי הקמח, את המים ואת השמן.

2. מערבבים במהירות איטית כ-3 דקות.

3. מוסיפים את השמרים וממשיכים לערבל עד שהשמרים נטמעים בבצק.

4. מעבירים למהירות בינונית-גבוהה ומיד מוסיפים מלח, ממשיכים ללוש כ-4 דקות.

5. מוסיפים בערבוב ידני את הזיתים, הטימין והשום הגבישי.

6. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה.

7. מחלקים את העיסה לשני חלקים, שמים אותם על נייר האפיה ונותנים להם לנוח 10 דקות מכוסים במגבת.

8. יוצרים מכל חלק את צורת הלחם הרצויה ומשאירים בצד לתפיחה של שעה וחצי, מכוסה במגבת.

יוצרים צורה רצויה

יוצרים צורה רצויה. צילום: שיר בהר

9. מחממים תנור ל-180 מעלות.

10.  מרטיבים את הידיים במים, מורחים את הלחם במים בנדיבות וחורצים עם סכין חריצים בלחם.

11.  מכניסים את הלחם לתנור ואופים כחצי שעה.

12.  מוציאים את הלחם בזהירות, מחזיקים אותו ביד ודופקים על החלק התחתון. אם שומעים צליל חלול, הלחם מוכן (אם הצליל אטום, זה אומר שיש עוד נוזלים בלחם ולכן מחזירים לתנור לעוד כמה דקות).

13.  משאירים בצד להתקרר, לפני שפורסים.

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.