ראש השנה מתקרב ואיתו מתקרבות שלל ארוחות חגיגיות, קינוחים, נשנושים, פיצוחים – מה שבא ברוך הבא. אבל שומרי המשקל כבר יודעים שכל ארוחת חג מושחתת עלולה להסתיים בעלייה במשקל ובתסכול מיותר. הפתרון הוא פשוט וקל – במקום להיכנע לפיתוי, נעקוף אותו. במקום להתגרות מהאוכל הטעים נכין כזה, בלי לוותר על הבריאות ועל הדיאטה.
בלוגריות ובלוגרים בסלונה בישלו, קצצו והכינו מתכונים חגיגיים וטעימים שיהפכו לארוחת חג מופלאה ודיאטטית במיוחד.
סלט עדשים שחורות וקייל ( 5 מנות)
מתכון של הבלוגרית שיר בהר
סה"כ המתכון 9 נקודות כל מנה 2 נקודות
מצרכים:
1 חב’ עלי בייבי קייל
1/3 כוס עדשים שחורות
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 חב’ נבטי חמניות
1/2 תפוח חתוך לקוביות קטנות
לרוטב:
מיץ מ-1 קלמנטינה\ לימון
1 וחצי כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר עדשים שחורות, מים ומלח למשך כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות (אחרי 10 ד’ בודקים האם רך ואם לא ממשיכים לבשל ובודקים שוב אחרי עוד 5 ד’ וכן הלאה, עד שמתרכך, אבל לא מדי). מסננים מיד.
2. קוצצים את עלי הבייבי קייל
3. מוסיפים את שאר המצרכים כולל חומרי הרוטב ומערבבים.
*
קציצות עוף עסיסיות (20 יחידות)
מתכון של הבלוגר עידן דלל
סה"כ המתכון 26 נקודות כל קציצה 1.5 נקודות
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל קצוץ דק
1 קישוא מגורד דק
2 שיני שום כתושות
גרידה מלימון 1
1 כוס כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה)
3 כפות זרעי פשתן
1 כפית פפריקה (אפשר פפריקה חריפה למי שאוהב)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לפי הטעם- בערך חצי כפית מכל אחד.
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות
2. קערה מערבבים את כל המרכיבים ולשים כ- 5 דקות הלישה הארוכה הכרחית – היא תגרום לקציצות שלכם להידבק כמו שצריך ולא להתפרק
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצרים מתערובת חזה העוף כדורים. שמים כל כדור בתבנית ומועכים מעט
4. אופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך כ- 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך כ- 10 דקות נוספות. מגישים לצד אורז, פירה או אפילו בתוך רוטב אדום.
*
דלעת ערמונים ממולאת (8-10 יחידות)
מתכון של הבלוגרית שרון סער
סה"כ 39.5 נקודות על חצי דלעת 4 נקודות
המצרכים:
8-10 יח' דלעת ערמונים מרוקנות ונקיות
2 כוסות בורגול שטוף ומושרה במים פושרים לחצי שעה
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
3-4 ענפי סלרי קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
חצי צרור שמיר קצוץ
2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שמן זית
לרוטב:
2 כוסות מים
קופסת רסק עגבניות קטנה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבורגול עם העלים הקצוצים: הסלרי, הפטרוזיליה, הנענע, הכוסברה והשמיר.
2. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים, מתבלים וטועמים. מניחים בצד.
3. מסירים את החלק העליון של הדלעת, מרוקנים ומנקים היטב.
4. ממלאים את הדלעת בתערובות הבורגול, עד 3/4 גובה, מסדרים בצפיפות בסיר.
5. מערבבים את הרסק והמים, שופכים לסיר הדלועים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה, מדי פעם שופכים על הדלועים מעט מהרוטב. מבשלים כשעה, עד שהדלועים רכים והמילוי תפוח ועסיסי.