מתכונים מפתים מהמטבח של פטלינה

גן העדן הקולינרי פטלינה התרחב וכולל עכשיו לצד בית הקפה הוותיק גם מעדנייה חדשה. לכבוד המאורע המרגש, חושפים הבעלים שני מתכונים סודיים מחממי לב: סלט חורפי נפלא ופאי התפוחים האגדי

פיא תפוחים

ברכות! אתן הולכות לקבל עוד רגע שני מתכונים קלים וסופר-סופר טעימים שיחממו לכן את הימים הקרירים של הסתיו. למי שעוד לא הבינה במה היא זכתה – מדובר במתכונים סודיים של קפה פטלינה האגדי, כלומר מובטח שתקצרו לא מעט מחמאות מאלה שיזכו לטעום.

קפה פטלינה האלגנטי בלב צהלה נחשב כבר כמה שנים לסוד השמור של הצפון תל אביבים. החלל המעוצב בקפידה והאווירה האינטימית הפכו אותו למקום אידאלי לפגישות פרטיות, והתוצאה המתבקשת – תמצאו שם את כל המי ומי. ועוד לא הזכרנו את האוכל האיכותי, הטעים והצבעוני. האוכל המוגש בקפה מיוצר במקום עם טאץ' אישי וביתי של לימור ורועי, הבעלים. מהבשרים הכבושים, דרך הריבות המגוונות ועד ללחמים הטריים – ישיבה במקום מספקת חוויה קולינרית מרנינה. אבל למה אנחנו מספרות לכן את כל זה? כי עכשיו אפשר ליהנות מהחוויה גם בבית – לאחרונה נולדה לפטלינה הוותיקה בת קטנה ומתוקה: פטלינה – המעדנייה.

פטלינה המעדנייה היא גן עדן קולינרי משופע בתבשילים ביתיים כגון פלפלים ממולאים, קישים, סלטי בריאות ייחודיים על בסיס קטניות, לזניית גבינה ותרד ולזניה בשרית, קציצות עוף אפויות, קבב בקר, ודברי מאפה משובחים. המעדנייה פתוחה בימי שישי בין השעות 09:00-14:00 ואם תרצו תוכלו להזמין מראש חבילות אירוח מובנות לכל מטרה, עם קישים, דגים, ממרחים, סלטים ודברי מאפה לפי בחירה.

לאור המאורע, הואילו אנשי פטלינה לחשוף שני מתכונים סודיים של המנות הפופולריות שלהם לסתיו-חורף. לא ציפיתם ממקום כמו פטלינה ללכת על מתכוני מרק, נכון?

מתכון לסלט חורף משובב

winter salad

חומרים לסלט גדול (4 מנות)

1 חסה ערבית

1 חב' רוקט

1/2 חב' בזיליקום

1 חב' עלי תרד

1 חב' תותים פרוסים

2 תפוחי עץ פרוסים

2 אפרסמונים פרוסים

2 אגסים חצויים ופרוסים

1 גליל גבינת סנט מור (אפשר להחליף בגבינת עזים אחרת)

50 גרם אגוזי מלך

עירית קצוצה לקישוט

חומרים לרוטב (שעושה את הסלט הזה לכל כך טעים):

1/3 כוס חומץ בן יין לבן

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות גדושות סוכר חום

1 כפית יפה חרדל

1 שן שום כתושה

4 טיפות שמן שומשום

2 כפות שמן חמניות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים את החסות, הרוקט והבזיליקום היטב, מייבשים וקורעים או חותכים לרצועות בעובי של 4 ס"מ ומניחים בקערת הגשה. משקשקים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומערבבים לתערובת העלים. מפזרים מעל הסלט את הפירות, פרוסות הגבינה, האגוזים והעירית ומגישים.

*

מתכון לפאי תפוחים מחמם

apple pie

הריח של הפאי הזה משכר מאין כמותו, והמתכון של פטלינה הוא פשוט להכנה וטעים מאוד. כדאי להכין שניים כי הפאי הזה מחוסל במהירות שיא.

חומרים לבצק:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח לא תופח

1 ביצה

70 גרם סוכר

חומרים למלית:

9 תפוחי גרנד סמית גודל בינוני, קלופים ונקיים מליבה, חצויים ופרוסים בעובי של 1/2 סמ'

100 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 כפית קינמון

תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175-180 מעלות צזיוס. מערבבים במיקסר את החמאה, הקמח והסוכר, במצב פירורי מוסיפים את הביצה. מרדדים לתבנית פאי מקומחת קלות ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

בסיר/ מחבת, על להבה גבוהה ממיסים את החמאה, מניחים את התפוחים ועליהם את הסוכר ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים מעט ואפילו קצת נחרכים. מתבלים בקינמון ווניל.

מצננים.

מסדרים על גבי הבצק שהוצאנו מהמקפיא את פרוסות התפוחים בצורת מניפה צפופה. במרכז יוצרים מעין פרח. יוצקים על התפוחים את שארית מיצי התפוחים, החמאה והסוכר. אופים כשעה, מגישים ומלקקים את האצבעות (במיוחד עם כדור גלידת וניל מלמעלה).

קפה פטלינה שוכן ברחוב עיר שמש 73, צהלה, תל אביב. טל': 03-6483221
פתוח א-ה 08:00-23:00, שישי 08:00-15:00
www.petelina.co.il