מתכונים לעוגה לשבת: רעיונות מתוקים ומושלמים לשבתמתכונים לעוגה לשבת: רעיונות מתוקים ומושלמים לשבת

בין אם אתן מחפשות עוגת פרווה, עוגה פירותית קלילה או אולי עוגת קפה נימוחה לצד הקפה של שבת בבוקר – הנה כמה מתכונים לעוגות שתוכלו להכין בקלות.

 

עוגת שוקולד פרווה – קלאסיקה מנצחת

עוגת שוקולד פרווה היא עוגה מושלמת לכל מי שמחפש קינוח שהוא גם טעים, וגם מתאים כמנת קינוח לאחר ארוחה בשרית. המתכון הקלאסי הזה מציע עוגה רכה ועסיסית עם טעם עמוק של שוקולד, מבלי לוותר על פשטות ההכנה:

מרכיבים

–          2 כוסות קמח

–          1 כוס סוכר

–          ¾ כוס קקאו איכותי

–          1 כף אבקת אפייה

–          1 כוס שמן

–          1 כוס מים חמים

–          3 ביצים

–          1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

–          חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, או תבנית מלבנית בגודל 20×30 ס"מ.

–          ערבבו יחד בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.

–          הוסיפו את השמן, המים החמים, הביצים ותמצית הווניל, וערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

–          שפכו את התערובת לתבנית ואפו כ-30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי מפירורים.

–          לאחר צינון העוגה, ניתן לפזר אבקת סוכר או למרוח שוקולד מומס.

עוגת תפוחים ווניל – ניחוח של שבת

עוגת תפוחים עם ניחוח וניל היא עוגה קלילה וטעימה שמושלמת לשבת בבוקר. התפוחים מעניקים לעוגה מרקם רך ועדין, והיא נראית חגיגית במיוחד על שולחן השבת.

מרכיבים

–          2 כוסות קמח תופח

–          1 כוס סוכר

–          ½ כוס שמן

–          3 ביצים

–          1 כוס רסק תפוחים

–          1 כף תמצית וניל

–          2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

–          1 כף קינמון

הוראות הכנה

–          חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

–          בקערה גדולה, ערבבו את כל החומרים היבשים.

–          הוסיפו את השמן, הביצים, רסק התפוחים ותמצית הווניל, וערבבו עד שהתערובת חלקה.

–          קפלו פנימה את קוביות התפוחים.

–          שפכו לתבנית ואפו כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת קפה – ביס מושלם לקפה של שבת

עוגת קפה היא קינוח קלאסי לשבת, במיוחד עבור מי שאוהב לשבת עם כוס קפה בכניסת השבת או למחרת בשבת בבוקר. השילוב בין הטעמים של קפה וקינמון יוצר עוגה לשבת שהיא עשירה ובעלת ארומה ייחודית.

מרכיבים

–          2 כוסות קמח

–          1 כוס סוכר חום

–          1 כוס נס קפה חזק (משקה מוכן ומצונן)

–          ½ כוס שמן

–          3 ביצי

–          1 כף אבקת אפייה

הוראות הכנה

–          חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.

–          ערבבו בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הקינמון ואבקת האפייה.

–          הוסיפו את השמן, הקפה המוכן והביצים, וערבבו עד שהתערובת חלקה ואחידה.

–          שפכו לתבנית ואפו כ-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע זהוב.

לסיכום, הכנת עוגה לשבת היא הזדמנות להוסיף משהו מיוחד לשולחן השבת ולבני המשפחה. כל עוגה מציעה טעמים וניחוחות שונים, וכל אחת מהן מתאימה במיוחד לרגעים המתוקים של השבת.