מתכונים לארוחת שבועות

לימור תירוש עם 6 מתכונים חגיגיים על טהרת הריקוטה: סלט ריקוטה חם, קיש תרד פריך, קציצות קינואה וריקוטה, עוגת גבינה נהדרת, קינוח שוקולד לבן ואגסים בקרמל וטירמיסו ריקוטה

קיש תרד

מתוך הבלוג של לימור תירוש

קיש תרד וריקוטה

קלאסיקה צרפתית במיטבה. הקיש פריך וטעמו מעודן. ישתלב נפלא בארוחת החג לצד סלט חמצמץ, יוגורט או שמנת חמוצה.

קיש תרד ריקוטהכלי קרמיקה: לורי גולדשטיין

חומרים (ל-8-10 מנות):

לבצק פריך:

200 גרם קמח מנופה

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

חצי כפית של מלח, פלפל שחור, גרגירי כוסברה טחונים

כפית סוכר לבן

ביצה טרופה

1-2 כפות מי קרח קרים

למלית:

1 קילו תרד צעיר שטוף היטב

2 ביצים

מיכל שמנת מתוקה

חצי כפית של מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

150 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

מצננים קוביות חמאה עשר דקות במקפיא. במעבד מזון עם להב מתכת, מערבלים קמח, מלח וחמאה כחצי דקה. מוסיפים ביצה ומיד לאחריה 1-2 כפות מים בטפטוף איטי עד איסוף הבצק לכדורים קטנים.

מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים עם הידיים לדיסקית עגולה. סוגרים היטב ומצננים למשך שעתיים. (נשמר במקרר עד יומיים).

מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים בו את התרד חצי דקה. מסננים, שוטפים במים קרים. קוצצים את התרד לרצועות עבות, סוחטים עם הידיים עודפי מים ומסננים מס' שעות (שעתיים לפחות).

משמנים תבנית לפאי בגודל 24 או 26 (מתפרקת) בחמאה ממוסת. מרדדים במהירות על משטח מקומח את הבצק (כדי שהבצק לא יתחמם) לעלה דק, מרפדים את התבנית בבצק תוך הקפדה על הידוק הבצק בחיבור בין הדפנות לתחתית. חותכים שוליים מיותרים.

דוקרים את הבצק במזלג ושמים במקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל-200 מעלות.

טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה ותבלינים.

מניחים מעל הבצק בשכבות: תרד, מלית וגושי ריקוטה מפוררים.

אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים רבע שעה טרם חילוץ הפאי מהתבנית.

קיש תרד הכנה

.

מתכוני ריקוטה נוספים של לימור תירוש:

מתכון להכנת ריקוטה ביתיתמתכון להכנת ריקוטה ביתית

.

.

.

.

.

.

.

.

סלט חם עם עגבניות שרי, זיתים וריקוטהסלט חם עם עגבניות שרי, זיתים וריקוטה

.

.

.

.

.

.

.

.

קציצות קינואה וריקוטהקציצות קינואה וריקוטה

.

.

.

.

.

.

.

.

עוגת גבינת ריקוטהעוגת גבינת ריקוטה

.

.

.

.

.

.

.

.

קינוח חם של ריקוטה עם שוקולד לבן, אגסים מקורמלים ושקדיםקינוח חם של ריקוטה עם שוקולד לבן, אגסים מקורמלים ושקדים

.

.

.

.

.

.

.

.

טירמיסו ריקוטהטירמיסו ריקוטה

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.