מתכון: קדירה צמחונית מענגת

מארחים בסוף השבוע? הגרגרנית עם מתכון לקדירה צמחונית של ירקות שורש וגריסים והמלצה ליין תואם. כי הערבים עדיין דורשים פינוקים מחממים ומזינים

ירקות. צילום: הגרגרנית

בימים אלה, כשהאביב מתדפק בחלון והערבים עדין קרירים משהו, מתחשק בסוף היום משהו שיחמם את הנשמה ואת הגוף. לפעמים זה יכול להיות מרק אבל היום אני מבשלת קדירה צמחונית. הוצאתי כל מה שהיה במקרר וגם מחוצה לו ושיכול לענות על ההגדרה הזו: בצל, כרובית, ברוקולי, שומר, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש וגבעולים של סלרי, כרישה, שום, תפוחי אדמה. הוספתי גם עשבי תיבול: מרווה, טימין ועלי דפנה. אל תוותרו על עשבי התיבול! ..

יכולתי להסתפק בזה, אבל חיפשתי גורם מקשר. אני נורא אוהבת את גריסי הפנינה, אלה שתמיד מתחבאים בין ה"אחים הגדולים", השעועית ותפוחי האדמה, בתוך החמין. היום רציתי לתת להם את הבמה לבד, בינות לירקות. סיר כזה מייצר ירקות רכים כל כך, שממש נמסים בתוך הפה. הנה מתכון שווה באמת, בהשפעת מנות החורף הצמחוניות של נייג'ל סלייטר. נייג'ל הבריטי הוא עיתונאי אוכל שגם מגיש תכניות בישול בטלויזיה, אבל הכי שווים הם ספרי הבישול שלו...

/////

 

צילומים: "הגרגרנית" ויח"צ..

קדירה צמחונית (בהשראת מתכון של נייג'ל סלייטר)

  • .100 גרם גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 כרישות (החלק הלבן)
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2-3 מקלות סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 2-3 פרחי ברוקולי
  • 2-3 פרחי כרובית
  • 2 בצלים
  • 1 שומר (להכניס גם את העלים לאקסטרה טעם)
  • 1 ארטישוק, הלב והגבעול הקלופים
  • 4-5 שיני שום, חצויות
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים עבה
  • 6 עלי מרווה
  • 3 גבעולי טימין (קורנית)
  • 2 עלי דפנה
  • מים או ציר ירקות לכיסוי
  • מלח, פלפל שחור

הכנה:

  1. שטפו את גריסי הפנינה ובשלו אותם במים (מעט יותר מכדי כיסוי), כ-20 דקות, עד שהם מתנפחים ומתרככים מעט. סננו מהמים.
  2. העמידו על האש סיר גדול, כזה שיכול גם להיכנס לתנור ושפכו לתוכו שמן זית.
  3. חתכו את הכרישה, הגזר והשורשים לחתיכות בגודל דומה, של כ-2 ס"מ. את פרחי הברוקולי והכרובית אפשר להשאיר כפי שהם ואת הבצל והארטישוק אפשר לחלק ל-8 (תלוי בגודל).
  4. הכניסו את כל הירקות, פרט לתפוחי האדמה, לסיר ובשלו מעט ללא כיסוי (וללא תוספת נוזלים), על אש נמוכה, כדי שהירקות יתרככו מעט, כ-10-15 דקות.
  5. הוסיפו את הגריסים ועשבי התיבול וערבבו בזהירות.
  6. שפכו לסיר מים או ציר ירקות, עד כדי כיסוי.
  7. הניחו מעל הכל את תפוחי האדמה, בצורת מניפה, כך שיכסו את כל תכולת הסיר (זה הרעיון המבריק של נייג'ל!!).
  8. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לשעה וחצי.
  9. הגבירו את חום התנור ל-200 מעלות והסירו את המכסה. אפו בתנור עוד חצי שעה. תפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב והופכים לקצת יותר קריספיים.
  10. הוציאו בזהירות את הקדירה מהתנור ומגישים בכף גדולה לצלחת עמוקה, שתקבל באהבה את כל השמחה הזו. קצת מלח ופלפל שחור וכל הבריאות הזו בדרך אליכם.

צילומים: "הגרגרנית" ויח"צ ..

השוונץ

  • מחפשים יין מצוין שיחליק בגרון את כל הטוב הזה? קברנה סוביניון גליל עליון (הסדרה האזורית) – יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון מאזור הגליל העליון. התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 12 חודשים. מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות, קסיס ואקליפטוס. יין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. ילווה היטב קדרות חורף כבדות, מנות בשר, פסטות ברוטב בשר ועוד. ותודה למירה איתן מיקבי כרמל על ההמלצה.
  • שיני השום עכשיו מופיעות עם ניצן ירוק בתוכן, שמקשה עלינו את העיכול. אני ממליצה לכם להקדיש לכך עוד דקה של עבודה, לחצות את שן השום ולהוציא אותו.

בתיאבון!

לעוד מתכונים לשבת

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit