נעים וטעים להכיר – קייל

קייל, או בשמו העברי "כרוב על", הוא צמח רב מעלות בריאותיות. הגרגרנית שילבה אותו במתכון עם בצל מקורמל ודלעת ערמונים

קייל עם בצל ודלעת ערמונים

הבטחתי שהפעם יהיה פוסט מזין קצת יותר מזה הקודם, ומכיוון שהבטחות צריך לקיים קבלו עוד אחד מהטרנדים החזקים של 2011 (כמו ששמתם לב, אם קראתם את הפוסטים האחרונים שלי, אני מכסה את כ-ו-לם. עד האחרון) – הקייל (Kale).

עדיין קשה למצוא אותו בכל סופרמרקט, אבל אני בטוחה שבקרוב הוא יהיה נפוץ יותר (ככה זה עם טרנדים). בינתיים, שווה לחפש אותו בשוק או אצל המגדלים. וכל זאת למה?

.

כי קייל (או בשמו העברי "כרוב-על") עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין K, ויטמין A וויטמין C, מחזק את המערכת החיסונית שלנו, עוזר בהפחתת כולסטרול, אבל אם כל זה לא מספיק, הוא מופיע בראש הירקות שנמצאו יעילים במניעת סרטן. והכל באופן טבעי.

מדובר בצמח מסוג הכרוב, למרות שאין לו את הצורה הכדורית המוכרת לנו מהכרוב הירוק או האדום והוא נחשב לצמח הקרוב ביותר לכרוב הבר. יש כמה מינים של קייל. לגבעולים של הקייל בו אני השתמשתי, קייל רוסי אדום, יש צבע סגול זרחני ויפהפה. הקייל הוא קרוב גם של כרוב הנוי, ששותלים ליופי בגינות, אבל עליו תשאלו את הדודה פטוניה.

קייל יכול להשתלב בכל מנה שאתם מכינים: מרק, פסטה או סלט. האמריקאים, למשל, משוגעים על צ'יפס מקייל. עוד שיחוק הוא פסטו קייל. אצלנו בבית הקייל המבושל היה פצצה והנה אחד המתכונים הטעימים ביותר. הסוד מצוי כנראה בפשטות (אין כמו אוכל עם בצל מטוגן, נכון?).

72128

.

קייל עם בצל מקורמל ודלעת ערמונים

2 מנות

  • צרור קייל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק
  • קורט סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • דלעת ערמונים, חצויה ופרוסה, ללא הגרעינים
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה:

  1. שימו את פרוסות דלעת ערמונים בתבנית ושפכו מעל כף שמן זית, מלח ופלפל שחור. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה. מומלץ להפוך באמצע את הפרוסות, לקבלת צבע יפה בשני הצדדים.
  2. הביאו כ-1 ליטר מים בסיר לרתיחה.
  3. הורידו את העלים מהגבעולים הקשים וחתכו אותם בידיים לחתיכות קטנות. הכניסו לסיר עם מעט מלח ובשלו כ-5 דקות. סננו היטב.
  4. במחבת חממו כף שמן זית על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והזהיבו כ-10 דקות.
  5. פזרו מעט סוכר מעל הבצל והמשיכו לבשל על אש קטנה, עד שהוא מקבל צבע חום בהיר.
  6. הוסיפו פירורי לחם למחבת וערבבו עוד כדקה.
  7. הוסיפו גם את הקייל וערבבו עם הבצל.
  8. זרזפו מעל חומץ בלסמי ופלפל שחור ותנו ערבוב אחרון במחבת.
  9. בצלחת הגשה הניחו את הקייל, מעליו פרוסות של דלעת ערמונים ומעל הכל פזרו צנוברים.

פפפ

בתיאבון!

השוונץ:

    • דיאנה דייר משוגעת על קייל מכל הסיבות הנכונות ולכן היא מקדישה לו בלוג שלם. מומלץ לקרוא מה שהיא כותבת.
    • הנה עוד קייל שווה במיוחד:

[youtube V_XXkI-8e5M nolink]
.

לבלוג של הגרגרנית

צילום: הגרגרנית
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit