מתכון לעוגה אקזוטית בחושה

הידעתם שיש פירות אקזוטיים תוצרת ישראל? קבלו את הפירות הטרופיים הכי לוהטים בתל אביב, שבקרוב יימכרו במרקט הכי לוהט בעיר. וגם: מתכון לעוגת פפאיה בחושה ומתקתקה בקלי קלות

עוגת פפאיה

פירות אקזוטיים בדוכן של האחים לוי

פעם, בשנות ה-70 וה-80, ראינו פירות טרופיים טריים כמו אננס, קרמבולה ופסיפלורה רק בסרטים אמריקאיים, כאלה שצולמו בהוואי או בקריביים, והפגינו את האקזוטיקה במקומות האלה. מאז זרם הרבה חלב קוקוס במטבחים ישראליים ומיטב הפירות הטרופיים המוכרים הגיעו גם לארץ. אלא שעכשיו, את הפירות המיוחדים האלו אפשר להשיג לא רק בחנויות מתמחות, אלא בשווקים הפופולריים, קרוב לבית.

"פיטאיה, קרמבולה, פיג'ויה, פפאיה, פסיפלורה, אנונה, ליצ'י ואננס", מונה דור לוי מ"האחים לוי" את רשימת הפירות האקזוטיים שגדלים בארץ. "בניגוד לכל מקום אחר בעולם, בארצות הברית הגדולה וברחבי אירופה הקרה, מזג האוויר הישראלי מאפשר לגדל את הפירות האלה ממש כאן". אמנם, יש בארץ יבוא של  אננס ואפילו של אגסים (שהם פרי סובטרופי), אבל זה רק בכדי להוזיל את העלויות. "רק קוקוס אי אפשר באמת לגדל כאן כמו שצריך, אז אותו מייבאים", הוא מוסיף. האחים לוי הצטרפו אף הם לשרונה מרקט – השוּקוּלינרי הענק מבית גינדי החזקות שצפוי להיפתח לקראת הקיץ. האחים לוי יפתחו בשוק המקורה את אחד הדוכנים הצבעוניים והמרגשים, עם מגוון עצום של פירות.

שרונה מרקט

בין שלל הפירות  שיימכרו בשרונה מרקט אפשר למצוא כאמור את הפיטאיה, פרי מסוג קקטוס, מלא בשר פרי עסיסי וגרעינים שחורים; את הקרמבולה, פרי בצורת כוכב שטעמו חמוץ ומתאים מאוד לקישוט מנות וקינוחים, את הפיג'ויה, שמומלצת לאכילה בעיקר כשהיא טריה ומשמשת כצמח נוי מרהיב; האנונה המיוחדת, בעלת הבליטות מבחוץ והגרעינים והבשר הרך והמתוק מבפנים; וכמובן את הפפאיה, שטעמה מתאים לא רק לסלטים אסיאתיים, אלא גם לעוגות וקינוחים מיוחדים. אם אתם רוצים להכיר את טעם הפפאיה מקרוב, קבלו מתכון לעוגת פפאיה בחושה ומשובחת.

עוגת פפאיה אקזוטית בחושה

עוגת פפאיהעוגת פפאיה – הצעת הגשה. צילום: Shutterstock

מרכיבים (לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26 ס"מ):

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

¼ כפית מלח

⅓1 כוס סוכר

½ כוס שמן

2 ביצים גדולות

¼ כוס חלב קוקוס

כפית גרגירי וניל טחונים

½ כוס שבבי קוקוס

180 גרם פפאיה גלופה וחתוכה לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: קמח, אבקת אפיה וסוכר.

2. בקערה נפרדת שוברים ביצים, מוסיפים שמן וחלב קוקוס ומערבבים.

3. מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד לאחידות.

4. מוסיפים וניל, שבבי קוקוס ופפאיה לתערובת ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

5. מעבירים לתבניות משומנות ומכניסים לתנור לכ-35 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש.

בקרוב, בשרונה מרקט בלב תל אביב יוצעו לכם כל הפירות הכי אקזוטיים על הפלנטה – במקום אחד. רוצים לטעום עוד משרונה מרקט, המתחם הבא של תל אביב? לחצו כאן

שרונה מרקט