מעשה בשעועית

ערבי דצמבר הקפואים הם זמן מצוין להכין מרק. השפית עינת מזור מגישה: מתכון למרק שעועית עשיר ומזין

מרק שעועית

באופן כללי, בישול מרק מזכיר לי את סיפור העם אודות נווד רעב המתארח בבית זרים שמסרבים להאכילו. הוא טוען בפניהם שביכולתו לבשל מרק עשיר וטעים מאבן אחת פשוטה (בגרסאות אחרות מספרים את האגדה הזאת על מרק מסמר).

המארחים מרתיחים מים, הנווד מבשל את האבן במים כשבמהלך הבישול, מבקש תבלינים וירקות שונים לשיפור הטעם. לבסוף מתקבל מרק עשיר וטעים לשמחת הנווד והמארחים, שמתפלאים כיצד ניתן לקבל מרק כה טעים מאבן.

כך אני מרגישה לגבי מרק השעועית שלי. הוא פשוט להכנה, אוהב להכיל כל ירק או קטניה (כמו חומוס) ורק משתבח אחרי יום במקרר. הגישו את המרק הנפלא הזה עם צנימים או קרוטונים.

מרק שעועית עשיר

החומרים ל-6-8 איש:

1 כוס שעועית לבנה מושרית במים קרים במשך לילה, או שעועית לבנה מבושלת קפואה

1 כוס שעועית מש, עדיפות לאורגנית, שטופה היטב

2 כפות שמן זית טהור

1 בצל גדול

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

½ כפית כורכום

2 עלי דפנה

6 כוסות מים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית הלבנה במים קרים עם 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים, מבשלים במשך שעתיים, עד לריכוך. אם השתמשתם בשעועית מוכנה קפואה, זה הזמן להפשירה.
  2. בסיר אחר מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים עד לריכוך את הבצל והגזרים. מוסיפים את השעועית הלבנה ושעועית המש. מתבלים במלח, פלפל, עלי דפנה וכורכום ומערבבים.
  3. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בעת הרתיחה יצטבר קצף מעט עכור ויש להסירו מהסיר.
  4. מנמיכים את האש לנמוכה-בינונית, מכסים ומבשלים כשעה עד להתרככות השעועיות והירקות. מתקנים תיבול ומגישים עם גבינה מגוררת או צנימים.

לאתר של השפית עינת מזור

צילום: עינת מזור