קדירת בקר בשזיפים וצימוקים – מתכון מתוק לחג

תבשיל בשר מקורי לראש השנה, שמערבב בין המנה העיקרית לקומפוט, במיוחד בשביל הסבתא הפולנייה

הבלוג הזה הקרוי 'ביסים', מספק לי לפעמים רגעים חמודים – כמו המייל המשעשע שקיבלתי מזו שכתבה לי שבעלה אוהב אותה יותר בגללי.

ההיא שבעלה אוהב אותה יותר בגללי, הכניסה אותי לסודות החג המשפחתי וביקשה, אם אפשר, מתכון לתבשיל בשר לראש השנה שישמח את הסבתא הפולניה – משהו שמערבב בין המנה העיקרית לקומפוט. ולא, ממש ממש לא התחשק לי השבוע להכין קדירת בקר בלי שום סיבה אבל איך אפקיר את הסבתא לבדה – אני, שכל חיי חלקתי עם סבתא פולניה אחת וגם היא כבר איננה מזמן?! ואפרופו פולניות, שמתם לב פתאום שלמרות אהבתי העמוקה לאוכל מתוק, מעולם לא פירסמתי כאן אחד שכזה?! אז הנה מתכון חג מתקתק של בקר בשזיפים וצימוקים, שבו אף תבלין לא נלחם על מקומו פשוט כי הם לא קיימים. צריך לומר את האמת.

ועכשיו את, שבעלך אוהב אותך יותר בגללי מחויבת להכין. פולניות זה עם קשה אבל אני מקוה שאחרי כמה ביסים מזה, גם הסבתא תיתן קצת יותר אהבה…

תבשיל בקר מתקתק בשזיפים וצימוקים

כהרגלם של אלו שנהיים מפה ומשם ומכל הבא ליד, הכל ניתן לשינוי ולהזזה. סוג הפירות היבשים, כמות המתיקות ובחירת הירקות המצורפים. תרגישו חופשי לאלתר ולשפצר – ואל תשכחו את האורז.כהרגלם של תבשילים, לילה (או שניים) במקרר ייטיבו עימו וכל שנותר הוא לחמם בעצלתיים. אפשר על הגז, אפשר מכוסה בתנור בחום של חמין, באם הסיר מרשה זאת.

  • 1 ק"ג בשר בקר- חתוך לקוביות גדולות (שפונדרה= short ribs ללא העצם, כתף או כל מה שאתם מעדיפים)
  • מלח ופלפל טרי
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 4-5 שיני שום פרוסות
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 2 כפות דבש
  • 6 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סויה (נו כן, לא ממש מערבות פולין)
  • 1 כפית פפריקה
  • 15 שזיפים מיובשים מגולענים
  • חופן צימוקים

מחממים את השמן בסיר כבד. מתבלים את הבשר בנדיבות במלח ופלפל ומשחימים בסיר בפעמיים. מחזירים את כל הבשר לסיר ומוסיפים את הבצל, השום והפפריקה, מערבבים היטב ומטגנים עוד כמה דקות עד שהבצל מזהיב ומתרכך.

מוסיפים את היין ומבשלים כדקותיים על להבה גבוהה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומים כמעט עד לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על אש בינונית- נמוכה כשעתיים שלוש – עד שהבשר רך. בודקים תיבול – מתיקות ומתקנים לפי הצורך.

אפשר גם אפשר להעביר בכל שלב לתנור לבישול איטי. בערך 100 מעלות צלסיוס.

אם מגישים ביום שאחרי רצוי להשאיר הרבה נוזלים. אם לא – ניתן לבשל מעט עם מכסה פתוח למחצה על להבונת בינונית, בכדי לעזור לעניינים להסמיך.

בתאבון וחג שמח!

אל בלוג ביסים