מתכון: אמריקן פאי

פאי אמריקאי כהלכתו, כזה שהולך ליד כדור גלידה וניל ועם סוכר חום מלמעלה. פאי שיפזר לכם בבית ניחוח אפייה מדהים ויעלה לכם בדמיון דיינר דרכים אמריקאי, בדיוק כמו בסרטים

שולחן עוגות

אמריקן פאי, כמו שחקני פוטבול, כמו נשפי סיום, כמו מעודדות וגיקים, הוא אחד מסמלי האמריקנה – תת תרבות פופולרית שצמחה בארה"ב והגיעה לארצנו הקטנטונת במהלך השנים בעיקר דרך הטלוויזיה והקולנוע.  הבייקרי "NOLA", שהביא לתל אביב את מטעמי האפייה האמריקאית, עושה צעד נוסף בכיוון ומביא מסורת אמריקאית נוספת לרחובותינו – הגראז' סייל.  

בינתיים, סידרו לנו מתכון לפאי תפוחים אמריקאי אמיתי, כזה שאם נעצום את העיניים ונשאף את הריח, נוכל בקלות לדמיין שמוגש לנו בדיינר אמריקאי מסורתי מידי מלצרית עוטת סינר פסים וחצאית מתנפנפת.

מתכון לפאי תפוחים

אמריקן פאי. בייקרי נולה. צילום: שרית גופן

(מתכון לפאי בקוטר 22 ס"מ)

מלית התפוחים

רכיבים:

5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות או לפרוסות

150 גרם סוכר חום

מיץ מלימון 1

כפית קינמון

כפית תמצית וניל

אופן הכנת המלית:

מערבבים בקערה גדולה את כל הרכיבים של המלית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 45 דקות או עד שהתפוחים רכים.

מניחים לתפוחים להתקרר לגמרי.

לבצק הפאי

מרכיבים:

360 גר' קמח

300 גר' חמאה

20 גר' סוכר

2 גר' מלח

70-80 גר' מי קרח

אמריקן פאי. בייקרי נולה. צילום: שרית גופן

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מערבבים את המרכיבים היבשים.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד שהתערובת הופכת לפירורים גסים.
  3. מוסיפים לאט את מי הקרח, כל פעם קצת, עד שהפירורים הופכים לבצק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות.

להרכבת הפאי:

לציפוי:

סוכר חום לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. מרדדים את בצק הפאי המקורר ומכניסים לתבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  3. שופכים את תערובת התפוחים לתוך הבצק.
  4. אופים למשך 20 דק, מפזרים מעל סוכר חום ופקאנים קצוצים ומכניסים חזרה לתנור לע- 20 דק נוספות.

 

אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים