מתוקים שלי 9#

שירלי נמש חוזרת לשילוב הטעמים הכי מנצח באפייה: שוקולד וחמאת בוטנים. הנה מתכון לעוגיות שפריכות מבחוץ ורכות ומפתיעות מבפנים

עוגיות שוקולד

עוד כשהיינו קטנים לימדו אותנו שכל מה שנשקיע בו, שניתן לו את מלוא תשומת ליבנו ונעבוד קשה עבורו, ישא פרי ויצליח. במילים אחרות –  ההשקעה והעבודה הקשה מתגמלים. לרוב המסר הזה היה קשור ללימודים בבית הספר, אבל הוא רמז על כל תחום אחר בחיינו הבוגרים – על הקריירה, על הזוגיות, ואפילו על ההורות ועל חברות. בבחינת "אם היום תעדור ותשקה, מחר תקטוף את הפרי". ואכן יש בזה מן האמת.

אבל האם כל דבר שמצליח לנו בחיים הוא בהכרח תוצאה של עבודה קשה ושל מתן תשומת לב? לא בטוח. הרבה פעמים דווקא הדברים שאנו עושים כלאחר יד, או משקיעים בהם מידה מועטה של אנרגיה ותשומת לב, מצליחים לנו מעל למשוער. כמה פעמים קרה שדווקא הטיול הספונטני אליו יצאנו ללא שום תכנון מוקדם, היה מוצלח מהרבה מאשר הטיול שתואם מראש ותוכנן בקפידה על כל פרטיו? או כמה פעמים דווקא התבשיל שאילתרנו בצ'יק יצא מוצלח פי כמה מונים מאשר תבשיל אחר שנערכנו להכנתו כאל מבצע צבאי, קנינו מצרכים יקרים, והשקענו שעות בהכנתו?

גם באפייה, לא תמיד חייבים ל"הוציא את המיץ" כדי לזכות בתוצאות טובות ומשובחות. לפעמים דווקא המתכונים הפשוטים, אלו שמכינים בצ'יק יוצאים דווקא מוצלחים במיוחד. דוגמאות טובות לכך הן עוגת הגבינה הזו, או עוגת הסניקרס.

הלוואי והייתי יכולה להגיד את אותו הדבר לגבי העוגיות הללו. אבל מה לעשות? במקרה הזה התיאוריה של ההורים שלנו, זו שגדלנו עליה, שוב מוכיחה את עצמה – לפעמים כן מוכרחים להתאמץ כדי להפיק את הטוב ביותר. כי הפעם מדובר לא בעוגיות שמכינים כלאחר יד ובכמה דקות. נכון, יש כאן השקעה וגם עבודה. אבל אל תבהלו, לא מדובר בפרוייקט, כל שתצטרכו זה להקדיש כאן קצת מזמנכם. מסתבר שהפעם זה כדאי, כי התוצאה מתגמלת במיוחד.

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים1

והתוצאה היא של עוגיות שוקולד, תמימות ופשוטות למראה מבחינה חיצונית, אך הן מסתירות בחובן מלית רכה וטעימה של חמאת בוטנים. מבחוץ העוגיות הללו פריכות ומבפנים רכות ומתוקות. ומעבר לזה – מה עוד נאמר על השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים שעוד לא אמרנו? זהו ללא ספק שילוב מדהים וטעים. אלו לגמרי העוגיות שתרצו בצנצנת העוגיות שלכם. אז יאללה? שנתחיל?

מכינים שני סוגי בצק – בצק שוקולד לשכבה החיצונית ואת המלית חמאת בוטנים. מתחילים בהכנת בצק העוגיות השוקולדי. כשהבצק מוכן, הוא מעט רך ולכן מעבירים אותו לקירור, וממשיכים בהכנת מלית חמאת הבוטנים.

המלית פשוטה מאוד להכנה: מערבבים יחד חמאת בוטנים עם אבקת סוכר. מתקבל מעין בצק רך מאוד ולא דביק מידי שאפשר לעבד וללוש אותו בידיים. יוצרים מהמלית 25 כדורונים קטנים ומניחים בתבנית אפייה.

בינתיים, בצק השוקולד הספיק להתייצב. מוציאים אותו מקירור, וגם ממנו יוצרים 25 כדורים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים גם כן בתבנית אפייה.

לוקחים כדור שוקולדי ומשטחים אותו בעזרת הידיים עד שמתקבל עיגול דקיק.

מניחים במרכזו כדור קטן של המלית.

אגב, אם זה מזכיר לכם את עוגיות השוקולד במילוי טופי קרמל, אתם לא טועים. מדובר באותו בצק שוקולד, אבל התוצאה הפעם שונה לחלוטין. גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם.

סוגרים את קצוות בצק השוקולד על מלית חמאת הבוטנים.

מגלגלים בין הידיים עד לקבלת כדור מושלם, מניחים בתבנית האפייה.

אחרי שיצרנו את העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערית קטנה של סוכר, כך שתצופה מכל צדדיה.

מניחים חזרה בתבנית האפייה (תחזיקו חזק…. כבר מסיימים…).

בעזרת הידיים משטחים כל עוגייה עד לעובי של כ – 1.5 ס"מ.

זהו. נשאר רק לאפות את העוגיות, ולהמתין בסבלנות שיתקררו לחלוטין בצאתן מהתנור.

קופסאות פח – "פסיפס", קניון עזריאלי, מודיעין.

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים

ל – 25 עוגיות

לבצק השוקולד

1  ו – 1/4 כוסות (175 גר') קמח

1/4 כוס (35 גר') אבקת קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה

120 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן רגיל

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה

1 ביצה L

1 כפית תמצית ווניל

למלית

1/2 כוס (140 גר') חמאת בוטנים

1/2 כוס (60 גר') אבקת סוכר

לציפוי –

1/3 כוס סוכר

להכנת בצק השוקולד

מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב. בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה, מערבלים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה מלאה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור. בינתיים מכינים את המלית.

להכנת המלית

מנפים לקערה את אבקת הסוכר, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם של בצק רך ולא דביק מידי. (בשל הבדלים בין סוגי חמאת הבוטנים ייתכנו שינויים קלים בכמות אבקת הסוכר. יש להוסיף אבקת סוכר עד לקבלת עיסה רכה ולא דביקה מידי שניתן לעבד אותה בעזרת הידיים). יוצרים מהמלית 25 כדורונים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

להרכבה וציפוי

מחממים תנור ל – 190 מעלות. מוציאים את בצק השוקולד מהקירור. יוצרים מהבצק 25 כדורונים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בעזרת הידיים משטחים כל כדור בצק שוקולד לעיגול שטוח ודק, מניחים במרכזו כדור של מלית חמאת בוטנים, סוגרים את קצוות בצק השוקולד על גבי המלית כך שיעטוף אותה מכל צדדיה ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור שלם. מניחים בתבנית האפייה. מגלגלים את העוגיות בסוכר ומחזירים לתבנית, משטחים את הכדורים לעובי של כ – 1.5 ס"מ. אופים כ – 7-9 דקות עד להתייצבות. מצננים לחלוטין לפניי ההגשה.

לבלוג של חן שוקרון (שירלי נמש) – מתוקים שלי

צילומים:

חן שוקרון