מרגריטה של החיים הטובים

גם בפסח אנחנו חוגגים את חג חמישי השמח. יחד ניזכר באבותינו במצרים, נשתה מרגריטה קפואה ונאכל קציצות תפוחי אדמה טעימות – כי רק ככה נעבור את פרעה

קציצות

השבוע כבודו של חמישי שמח שלנו קצת מתערער, ככה זה כשעוד לא סיימנו לעכל את הכנפיים מהעל האש של יום שלישי וכבר אנחנו מתכוננים לארוחת הערב של מחר, ולא אמרתי כלום על המופלטות שכבר מחייכות אלינו מהאופק.

כאלה אנחנו, קצת כפויי טובה – בכל השנה עבדים היינו, בוכים ומתלוננים מחמישי לחמישי. כשמגיע שבוע שכזה אז הילדים משגעים, החמות מעצבנת, האוכל משמין, ובאופן כללי רק תנו לי את השגרה שלי בחזרה.

אני פה כמובן כדי להזכיר לכם שאתם מדברים שטויות, ולצורך זה גייסתי את האומה שהמציאה את הסייסטה- מקסיקו!

קוקטייל השבוע: מרגריטה

מרגריטה של החיים הטובים (צילום: יח"צ)

הבסיס: טקילה מילגרו

המייסדים של בית הטקילה מילגרו היו אנשי טקילה מושבעים, שלא אהבו את הכיוון שאליו הלכה הקטגוריה, השניים פדו את חסכונותיהם והחליטו לצאת למסע שבסופו יביאו לעולם את הטקילה הטובה ביותר. טקילה שתהיה השגרירה של המסורת המקסיקנית, שלא כמו בבתי טקילה אחרים, כל הטקילות של מילאגרו מופקות מ-100% אגבה כחולה, כולה גדלה באחוזה עצמה. הזיקוק של מילאגרו שונה גם הוא, בשל היותו בן 3 שלבים. מילאגרו עוברת שני זיקוקים בדודים, ושלישי בעמוד מיוחד. זאת כדי להבטיח את איזון הטעמים. בשלב הבא נכנסות הטקילות ליישון בחביות ברבן או בחביות צרפתיות.

60 מ"ל מילגרו

20 מ"ל קואנטרו

30 מ"ל מיץ לימון

לשקשק את המרכיבים עם קרח, לסנן לכוס מרגריטה/מרטיני מקוררת עם כתר מלח. לסיום, לקשט בליים או לימון.

הצעת הגשה:

בני ישראל אמנם יצאו ממצרים אבל כולנו נסכים שבמקסיקו יותר כיף. את המרגריטות שלנו אנחנו ממליצים לשתות בשעות אחר הצהריים, כשהאוויר חמים ונעים. מתנדנדים על הערסל, מתרעננים עם קוקטייל מפנק ופורשים בשיא לטובת סייסטה מפנקת.

הצעת נשנוש:

חמישי שמח בפסח (צילום: עפר צרפתי)

המקסיקנים הביאו לנו את המרגריטה, הטקילה וכמובן את הסומבררו, אבל עופר צרפתי, מביא לנו מתכון מהמם לקציצות בנטאז' כשרות לפסח , שמצוינות לצהריים.

מצרכים (לכמות של כ-10 קציצות יפות):

לפירה:

5 תפו”א מבושלים קלופים ומסוננים

2 חלמונים

3 כפות קמח מצה לפירה

מלח ופלפל

למילוי:

100 גרם בשר טחון

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, כמון, קינמון, אגוז מוסקט

לציפוי:

2 חלבונים מקושקשים עם מזלג

מעט קמח מצה

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מועכים את תפו”א עם החלמונים ועם קמח המצה. מחכים שיתקרר קמעה.

2. מכינים את הבשר הטחון – מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר ומפוררים ע”י כף עץ, מוסיפים את הירק הקצוץ ואת התבלינים וממשיכים בטיגון עד השחמה נאה.

3. מרתיחים שמן עמוק במחבת עמוקה.

4. ביד רטובה ובזרוע נטויה, לוקחים גוש פירה ומשטחים בכף היד. מוסיפים באמצע מעט מהבשר הטחון וסוגרים יפה יפה.

5. מגלגלים בחלבון המוקצף ומיד בפירורי המצה ומטגנים עד השחמה נאה.