משעמם זה לא רע

הביקור ב"לוקאס" היה בחירה שבין הבנאלי לשונה. מסקנת הערב: הבנאלי הולך יותר טוב, וזה כנראה הפטה הכי טוב בעיר

קרם בורלה

פוסט אורח מאת ענת כהן

אני קרניבורית. בחלומות הלילה שלי מופיעים סטייקים מדממים, מומלחים ומפולפלים ועירומים מרוטב או תוספת. רק סטייק, שממלא אותי בתחושת חיות שאף מאכל אחר לא מצליח בטעמו העשיר והחושני. זו תאוות בשרים אמיתית, שאי אפשר לזייף ואי אפשר להבין. זה מה שזה.

אז היה אידיאלי שדווקא אני אלך ל"לוקאס", ביסטרו שמציע בשר, מנות פתיחה צרפתיות, פירות ים ודגים, אבל ההתמחות שלו היא בעיקר בבשר. עם זאת, בחרתי לא לקחת את הבחירה הקלה והמשעממת. אולי טעות? רק הזמן יגיד.

"לוקאס", שלוקחת חלק בפסטיבל "שף תאכל", ממוקמת על מרגלות הרובע החדש של רח' מזא"ה, אזור האהוב עלי בנינוחות היחסית שיש בו על אף הקרבה לאלנבי. בשביל לקבל אווירה סגורה ומעט עסקית, כדאי לכם לשבת בתוך חלל המסעדה, שנראה פחות כמו מסעדה ויותר כמו חדר אוכל ענקי. בשביל אווירה חופשיה יותר, תשבו במרפסת הפתוחה שמשקיפה מצד אחד על הקומפלקס המפואר ומצד השני על רח' מזא"ה הפשוט.

"שף תאכל" הוא הזדמנות נהדרת למצוא ארוחות במגוון מסעדות בכל הארץ תמורת 69 ש"ח. במקרה של "לוקאס", הדיל מכיל רק מנה ראשונה ועיקרית ועבור הקינוח יש להוסיף 15 ש"ח. נו ביגי.

הזמנו 3 מנות ראשונות: פטה כבד עוף, שרימפס בציפוי פנקו עם רוטב צ'טני צהבהב וסלט קינואה קטן.

סלט הקינואה (36 ש"ח) היה עשיר. הוא הכיל סלרי, אגוזי מלך, חמוציות, נענע, כוסברה ובצל סגול והיה מתובל באופן מושלם. הכל יחסית לסלט קינואה, שהוזמן כדי "לפנות" לנו מקום בבטן.

השרימפס (49 ש"ח), לעומתו, היו די סתמיים. הם הוכנו כהלכה לגמרי – השרימפס היו טריים ומטוגנים במידה המתאימה, הטעם המתקתק שלהם בלט והיה נהדר וציפוי הפנקו היה פריך וטעים, אבל מעט תפל. רוטב הצ'טני הוא לא הבחירה המועדפת עלי לתיבול שרימפס, והייתי מחליפה אותו באיולי או ברוטב על בסיס לימון או חומץ, שהולכים נהדר עם ציפוי הפירורים.

ועכשיו לפטה (39 ש"ח). שמעתי את זה כבר לפני שהגעתי; החוזקה הכי גדולה של "לוקאס" היא בפטה כבד. מדובר בפטה המצופה בשכבת חמאה ומפולפל ומוגש לצד אגס אפוי שהשתלב מעולה עם הממרח הנימוח. ועכשיו לקטע המוזר. פטה בדרך כלל מוגש עם ריבת בצל, ואילו עכשיו הטעם של ריבת הבצל היה מוטבע בתוך הפטה. אני לא נוהגת להשתפך על אוכל שאינו שייך לקבוצות הבשר, הפחמימות או הקינוחים, אבל זה היה הפטה הכי טעים ומושחת שאכלתי בחיים שלי. מספיק טוב בשביל שאזמין אותו במיוחד בטייק-אווי עבור אירוע בבית.

למנות עיקריות הזמנו שרימפס ביין לבן, עגבניות, שום וחמאה (93 ש"ח) ופרגית סטרוגנוף (71 ש"ח).

הפרגית הוגשה ברוטב עם מרקם מוקרם מאוד עדין של שמנת, פטריות ופלפלת והם צדקו בכך שהדגישו בו את טעם הפלפל עד לדומיננטיות.

הרוטב של השרימפס הזכיר קצת רסק עגבניות במרקם שלו, ואילו היין והחמאה נתנו לו תחושה שומנית יותר. זו הייתה מנה טעימה מאוד, אבל הייתי שמחה להרגיש בה טעמים נוספים מלבד אלו שהובטחו בתפריט. כנראה שהפטה הכי אתגר לי את החך בערב ההוא, בסופו של דבר.

כל הסיפור הזה של "לא להזמין בשר במסעדה של בשר" היא לשם דבר אחד: כדי שנוכל להשאיר מקום לקינוחים. המלצר הממש נחמד התעקש שנזמן "שווייצריה" (39 ש"ח), שהיא תחתית מרנג של שוקולד ואגוזי פקאן, עליה קרם מסקרפונה ושכבה של שוקולד ושוקולד לבן. הקרם העליון הרגיש יותר כמו מרנג רך מאשר שוקולד לבן, אבל אנחנו הלכנו על ההתעקשות שלו. התברר שהיא לא הייתה מוצדקת. הקינוח היה טעים בהתחלה, אבל אחרי שני ביסים התחיל להתפשט בפה שלי טעם של מקרר, שגרם לי להרגיש שלא מכינים את הקינוח במקום אלא מזמינים אותו ממאפיה תעשייתית.

לצד השווייצריה הזמנו קרם ברולה (35 ש"ח). המלצר טען שזו בחירה בנאלית, אבל בסופו של דבר זה היה הקינוח המועדף עלינו. הקרם היה רך, ונילי כהלכה, עדין מאוד ומוגש ללא רבב. הפעם בחרנו נכון, בנאלים שכמותנו.

מסעדת "לוקאס" לוקחת חלק במבצע "שף תאכל" המתקיים במסעדות ברחבי הארץ בין התאריכים 17-27 ביולי.

לפרטים.

לוקאס: מזא"ה 5, תל אביב, 9443043–057.

א – ו 24:00 – 10:00, ש 24:00 – 12:00