מסעדת אי-זוגי: תוכנית החלוקה

מסעדת E-zugi הכשרה מציעה תפריט חורף מגוון במיוחד. הקונספט: כולם טועמים מהכל. לפתוח שולחן בסטייל

מסעדת אי זוגי

באופן כללי אני אדם די חביב, במיוחד כשזה מגיע לבן זוגי היקר. אני מוכנה לחלוק איתו בשמחה את יצועי, את כמוסות לבי ובימים טובים במיוחד אפילו את קרם הפנים המשובח שלי. עם זאת, כשזה נוגע לאוכל אני נוטה להפוך ללביאה המגוננת על צלחתה משל הייתה מיועדת לגוריה המורעבים.

אולי אלו תסביכי היהודי הנודד והגלותי, אולי גרסה חדשה של הפרעת אכילה ואולי סתם אגואיזם צרוף שיוצא לאור יחד עם המנות במסעדה, בכל מקרה, אני והאיש לא ממש אוכלים מאותו המסטינג.

למסעדת E-zugi (אי זוגי) שבמלון העסקים ליאונרדו בוטיק ברמת החייל הגענו רעבים במיוחד. הקונספט והגימיק: מבחר רב ומגוון של מנות יצירתיות ומעוצבות היטב, כולן בגודל בינוני ובמחיר אחיד, שמגיעות לשולחן במספר אי-זוגי ומאפשרות לכל הסועדים להשתתף בחגיגה ולטעום מההיצע כולו.

חששנו שתפריט הבנוי על קונספט של טעימות קטנות עלול לשלוח אותנו אל דוכן הסביח הקרוב בתום הערב. שמחנו לגלות שטעינו.

כדי לא להתבלבל, מצורף תפריט נייר בליווי עפרון מחודד המאפשר סימון מדויק של מבחר המנות המבוקש. המנות יוצאות מהר, ולפי סדר הגיוני. ראשית מגיעות לשולחן מנות הפתיחה והדגים ובהמשך העיקריות.

זכרונות אהבה מלונדון

פתחנו עם גיוזה עוף ברוטב סויה ושומשום, מנה אסייתית קלה ומעודנת, המשכנו עם פיש אנד צ'יפס נהדרים ופריכים שהגיעו בשקית נייר חומה, כמיטב המסורת, לצד איולי חלפיניו מצוין. מנה מעולה שהזכירה לנו חופשה זוגית נוסטלגית בבירה הבריטית. את המנות הראשונות חתמנו עם קונפי כבד אווז בטמפורה במייפל, דבש וטימין. מנה מצוינת אך קטנה יותר מכל השאר.

לעיקריות המשכנו עם מנת המבורגר מצוינת, שהפתיעה בגודלה ובטעמה המלבב, מדליון פילה בקר מדויק בקראסט תבלינים שהיה עשוי היטב וסינטה מצופה בפיסטוק קלוי שהייתה מעט מאכזבת. האנטריקוט לעומת זאת היה בגדר "משהו קטן וטוב". 120 גר' של נתח משובח ומשויש לצד הום פרייז טובים. מנה קלאסית שקלעה בול.

בשלב מצוין הרגשנו כמו צוות שופטי "מאסטר שף", ששלל מנות יוצאות אל שולחנם. המנות כולן טובות ומעוצבות להפליא אך לא אחידות ברמתן. יש תחושה קלה כאילו מאחורי כל מנה עומד שף אחר שמתיימר להתעלות על חברו. התוצאה – תפריט מגוון מאוד אם כי לא לגמרי קוהרנטי.

ארוחת טעימות טובה

לקינוח הגענו בקושי. למרות הבטן המלאה המשכנו עם פאדג' שוקולד חם וסורבה קוקוס, קינוח טוב אך סטנדרטי וקרמבל שקדים עם תפוחי עץ בקרמל טופי, שהיה פשוט סיום מתוק ונהדר לסעודת המשתה הזו.

בסופו של דבר מדובר ב-49 שקל למנה, כל מנה. אם תתעקשו, וגם אם לא, תוכלו לקבל באותו המחיר גם מספר זוגי של מנות. גימיק, כאמור. ארוחה מעניינת של שבע מנות בינוניות ומשביעות תעלה לכם 343 שקל. יותר מסביר. במניין המנות אפשר גם להכניס אלכוהול (שוב, באותו מחיר) וקינוח, כמובן.

המסעדה נעימה ומעוצבת (וחשוב לציין, גם כשרה) עם אווירה נינוחה, שירות מצוין ותפריט מגוון. אם בא לכם לפתוח שולחן בסטייל, E-zugi היא בהחלט מקום מצוין לעשות את זה.

E-Zugi, הברזל 17, תל אביב, 057-9438865

שעת כושר

ועוד מילה לסיום, רבים מחבריי הטובים שאינם שומרים כשרות מעקמים את אפם האנין, ולא בצדק, למשמע צמד המילים "מסעדה כשרה". מסעדות כשרות הן כבר מזמן לא בתי תמחוי גלותיים ומיושנים, וגם לא רק שיפודיות ומסעדות פועלים. מדובר בענף תחרותי ומשגשג שמנפיק מדי שנה מקומות משובחים ונטולי מרגרינה.

>> מיכל יפה ביקרה במינאטו היפנית, היה כשר אבל מבטיח

לשירותכם, רשימה מצומצמת אך איכותית של מסעדות כשרות וטובות במיוחד:

מיתוס – מהותיקות והטובות ביותר. תמיד מלאה – ובצדק. גריל בר כשר, מושקע ומוקפד עם אווירה אלגנטית וסטייקים נפלאים. רצוי מאוד להזמין מקום מראש.

שד' שאול המלך 33, פינת וויצמן ת"א.

http://www.meatos.co.il/

2C – אחת המסעדות הטובות ביותר, ויעידו על כך גם רבים שאינם שומרי כשרות. ממוקמת מול הנוף המרהיב של הקומה ה-49 במגדלי עזריאלי ומציעה חוויה גסטרונומית יוצאת דופן.

עזריאלי, קומה 49.

http://www.2-c.co.il/

ליליות – מסעדה גורמה כשרה שמתהדרת במיזם חברתי חשוב שפועל במסגרתה מזה עשור לשיקומם של בני נוער בסיכון, בשיתוף עם עמותת עלם, העמותה לנוער במצבי סיכון. כל שנה ליליות מכשירה ומעסיקה במסעדה כ – 15 בני נוער, שנפלטו ממסגרות חינוכיות, אשר רוכשים הדרכה, ליווי ותעסוקה לתקופה של כשנה וחצי.

בית אסיה רח' דפנה 2, תל אביב.

http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=3095

מיט אנד וויין – תפריט דרום אפריקאי משובח ביותר, לחובבי הבשר. המסעדה היא חלק מרשת מסעדות עולמית ומציעה, בלי ספק, את אחד הסטייקים הכשרים הטובים ביותר שתוכלו לטעום, לצד הרוטב המיתולוגי המשובח שלהם.

רח' שנקר 16, הרצליה פיתוח.

http://www.meatandwine.co.il/

גבריאל – מסעדת גבריאל הירושלמית היא צרפתיה כשרה ששוכנת במבנה אבן ישן ומהודר. מקום קלאסי עם תפריט מעולה וסיבה מצוינת לעלות לעיר הקודש לביקור קולינארי מספק.

בן שטח 7, ירושלים.

http://www.gabriel-jerusalem.co.il/

מסעדת דקס – על שפת ים כנרת, על דק עצום תחת כיפת השמיים, נצלים בשרים מעולים במדורת ענק. זו אחת המעדות הכשרות הטובות בארץ, עם תפריט גריל נפלא ונוף שאין לו תחליף. המחירים, חשוב לציין, גבוהים במיוחד.

חוף לידו, טבריה.

http://www.2bjew.co.il/decs/index.html