מסביב לעולם דרך שולחן האוכל

העונה הקרה מתקרבת ובאה עם רוחות וטפטופים מבשרי טובות. בקרוב יהיה הזמן המושלם להחליף את הבילויים בחוץ בבילויים ביתיים, אינטימיים במחיצת המשפחה, החברים או האהובים. ומה יכול להפוך את הבילויים הללו למושלמים יותר מהאוכל החורפי, הטוב והמנחם?

כדי לגוון את הבישולים הרגילים וליצור את ארוחת הערב הרומנטית או המשפחתית המושלמת, שלבי אתגר חדש בשבוע שלך- טיול מסביב לעולם דרך הקיבה והחך.

היום הראשון-  Bienvenue à Paris    

אוכל צרפתי נחשב לאוכל מנחם, כבד ועשיר בטעמים- פשוט מושלם לחורף.

הארוחה צרפתית המושלמת תפתח במרק בצל צרפתי. אם תרצי לאתגר את עצמך תוכלי להגיש אותו בתוך לחם עגול. המרק הוא מעדן בתוספת גבינת פרמזן מפוררת מעל. ניתן להחליפה גם בגבינה טבעונית או בקרוטונים. 

המנה העיקרית היא ביף בורגניון. מנה קלסית ועשירה של קוביות בקר אשר הושרו במרינדת יין אדום, מבושלות בציר סמיך של ירקות מגוונים ויין. כוס של יין מרלו תשלים את המנה ותהפוך אותה לחוויה הצרפתית האולטימטיבית.

ולסיום, לאוהבות המתוק אחרי האוכל- טארט טאטן עם כדור גלידת וניל. גן עדן.

היום השני-  Esperienza italiana

המטבח האיטלקי מביא עימו שפע של טעמים וריחות אירופאים מתובלים בנגיעה מזרח תיכונית. השימוש בשמן הזית, רוטב העגבניות והירקות המגוונים והטריים הופך אותו למטבח טעים ובריא.

מנה מוכרת ואהובה, אשר לגמרי תככב בארוחה איטלקית טובה היא הלזניה.

את הלזניה ניתן להכין בשרית או חלבית. רוטב העגבניות העשיר ודפי הפסטה משתלבים באופן מדהים עם גבינה מגורדת ולחלופין גם עם בשר טחון.

סלט קפרזה מרענן, עם קרעי מוצרלה, בזיליקום ועגבניות צבעוניות, הוא תוספת מצוינת ללזניה. כמובן, ארוחה איטלקית טובה מושלמת בליווי בקבוק יין קברנה פרנק – החבר הטוב של רוטב העגבניות.

היום השלישי- Ich mag es in Berlin

המטבח הגרמני הוא מטבח איכותי שמתהדר בטעמים מדויקים וטוב טעם.

את הארוחה נתחיל עם סלט תפוחי אדמה, מלפפונים ועירית. ננשנש לביבות תפוחי אדמה, ממש כמו בחנוכה, בתוספת של שמנת חמוצה או עשבי תיבול.

למנה עיקרית נכין את מנת הדגל הגרמנית- נקניקיות בראטוורסט מצופות בירה עם כרוב כבוש, שאותן נאכל לצד חרדל ואספרגוס מבושל. לסיום המתוק נקנח בשטרודל תפוחים וצימוקים.

היום הרביעי-  Fiesta mexicana

המטבח המקסיקני הוא מטבח שמח וצבעוני, מלא בטעמים עזים ומגוונים. את הארוחה יפתח סלט סלסה צהובה – סלט תירס, פלפלים ועשבי תיבול. מנה אשר מעוררת את התאבון ומשאירה טעם של עוד למנה העיקרית היא טאקו עוף טינגה. טאקוס ממולאים בתבשיל עוף, עגבניות ותפוחי אדמה מקסיקנים. סוביניון בלאן יסייע למנה הצבעונית להחליק בקלות.

את החגיגה המקסיקנית נקנח עם צ'ורוס- בצק מטוגן ומסוכר לכדי ממתק מקסיקני חלומי.

היום החמישי – สีสันกรุงเทพฯ 

המסע שלנו לא יכול להיות מושלם ללא השתתפות מנות מהמזרח הרחוק, אשר מאתגרות אותנו לטעמים חדשים עם שימוש בחומרי גלם ייחודיים.

הערב החמישי יוקדש לאוכל תאילנדי צבעוני ומשגע.

למנה ראשונה יוגש סלט סום טאם, סלט פפאיה ירוקה מרענן עם שעועית וירקות טריים, ונאם טוק- סלט בשר עם רוטב יוצא דופן המתובל בג'ינג'ר. את הטעמים הקלילים נתבל עם קאו סאו נאה- מרק קארי אדום עם אטריות ביצים ובשר בקר.

את הארוחה נמתיק בקינוח מנגו סטיקי רייס, קינוח מעניין המשלב מנגו ואורז, אשר באופן מפתיע מקיימים שילוב מצוין.

היום  השישי – להחלטתכן!

אתגרו את עצמכן! בחרו מנה שמעולם לא טעמתן לפני כן, אשר מגיעה ממדינה אשר מסקרנת אתכן. הערב השישי יהיה ברוח המדינה שבחרתן. קראו על המנה ועל מקורה, ותהנו מערב אותנטי וייחודי.