ממולאים מהמטבח היווני

מנגולד ממולא בבורגול, פלפלים ממולאים מלסבוס וקישואים ממולאים מכרתים. לימור תירוש עם 3 מתכונים ים תיכוניים צבעוניים וטעימים

עלי מנגולד ממולאים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

הרעיון למלא עלים, ירקות, שורשים, פירות טריים או מיובשים ואפילו פירות ים התפתח ככל הנראה בשלהי ימי הביניים על ידי בשלני המזרח התיכון. טעמם המשובח של תבשילי הממולאים, צבעיהם וריחם התפשטו במהרה ברחבי הלבנט, מיוון וטורקיה עד צפון אפריקה וספרד וכל מדינה העניקה להם ייחוד משלה. היוונים, להם תנובת אדמה וים מהמשובחות באזור, העלו את הממולאים לדרגת אמנות. בקיץ הם ממלאים פלפלים, חצילים, עלי גפן, עגבניות, קישואים ופרחי קישואים ובחורף בצלים, תמנונים, כרוב וסלק. היוונים אוהבים אוכל ממולא, הוא נחשב לחגיגי ומושקע, שכן ביום יום מזונם נשען על מאזטים, דגים ופירות ים בגריל. >> עוד על ממולאים מנגולד ממולא בבורגול

מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני

זוהי מנה ריחנית הספוגה בטעמים מגוונים של חמוץ- מתוק ומעט פיקנטי, היא מרהיבה להגשה ומתאימה לאירוח ססגוני. למי שעבורם זו הפעם הראשונה בגלגול עלים, ייתכן שהתהליך יראה בתחילה מסורבל מעט, אך לאחר שניים שלושה ממולאים, תמצאו שהגלגול פשוט ואפילו מרגיע.

החומרים (ל-4-6 מנות):

25 עלי מנגולד צעירים ללא חורים חצי לימון 8 עגבניות שרי חצויות 4 שני שום חצויות 2 כפות גרגירי רימון או אוכמניות מיובשות למלית: 3/4 כוס בורגול עבה 2 כפות שמן 8 בצלים ירוקים קצוצים 2 שיני שום קצוצות חצי כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפות אוכמניות מיובשות כף תרכיז רימונים 2 כפות מיץ לימון חצי כפית כמון כפית מלח חצי כפית פלפל שחור קורט שבבי צ'ילי לרוטב: רבע כוס מים 3 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון כף מיץ רימונים חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור כפית סוכר

אופן ההכנה:

חותכים את השליש התחתון של עלי המנגולד ומשתמשים רק בחלק הירוק והרחב (את החלק עם הנימים הלבנים העבים שומרים במקרר לכל תבשיל או סלט אחר). מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי לימון וחולטים בו את עלי המנגולד למשך חצי דקה עד דקה. העלים צרכים להיות רכים במידה כדי שלא יקרעו בעת הגלגול. מסננים ושומרים בקערה עם מים קרים. שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של 2 כפות. מניחים לבורגול לתפוח למשך עשר דקות ומערבבים מפעם לפעם. במחבת עם שמן זית מטגנים תוך ערבוב את הבצל הירוק למשך 2 דקות. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים דקה. מוסיפים בורגול ואת כל שאר חומרי המלית ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות. מניחים עלה מנגולד על משטח עבודה, כשצד הנימים הבולטים כלפיכם. מניחים כף מהמילוי ומקפלים את צידי העלה מעל המילוי. מקפלים מעל את הקצה התחתון ומגלגלים. אם יש עלה קרוע, מניחים עלה על עלה ואז מגלגלים כרגיל. מניחים לרוחב תבנית אפיה קטנה חוט קשירה ארוך ומעליו נייר אפיה. משמנים את הנייר קלות ומניחים בו את עלי המנגולד בצפיפות כשצד התפר כלפי מטה. מפזרים בין הממולאים עגבניות שרי חצויות, שיני שום חצויות וגרגירי רימון. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. סוגרים את הנייר וקושרים את החוט. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מנגולד ממולא . מתכונים נוספים לממולאים של לימור תירוש:

פלפלים ממולאים מלסבוספלפלים ממולאים מלסבוס

. . . . . . . . .

קישואים ממולאים מכרתיםקישואים ממולאים מכרתים

. . . . . . . . .

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.