מלגו ומלבר: בר-דגים וחתיכות

ברוטשילד פינת מרמורק נפתח בר דגים ופירות ים, עם קונספט שנראה שהשקיעו בו יותר מדי שעות קופירייטינג, במקום פשוט להגיד שנורא טעים שם. אה, ואל תפספסו את הסשימי

סשימי דג

בלוקיישן תל אביבי די מקולל – רוטשילד פינת מרמורק, בסמוך לטוני וספה – נפתח לאחרונה בר דגים ופירות ים בשם "מלגו ומלבר". למי מכם שאינם שועלי טריוויה אגלה שמדובר ב"מבפנים ומבחוץ" בארמית, וההסבר לשם הוא ארוך ומלא מילים כמו "קונספט", "אינטרפרטציה" ו"חוויית בילוי".

וחבל. במקום כל ההתפלספויות האלה, שניכר שהושקעו בהן יותר מדי שעות קופירייטינג ופחות מדי שעות אכילה מהאוכל שמוצע במקום, אפשר פשוט להגיד שמדובר במקום נעים שמציע דגים ופירות ים טריים, מה שהים נתן באותו היום, ואלכוהול.

התפריט במקום מתחלק לחמש קטגוריות: ירקות, דגים נאים, מנות פלנצ'ה, מנות מהמחבת ו"מנות פריכות שאוכלים עם הידיים", שזה יופמיזם לדגים מטוגנים, אבל הם נשבעים שם שטכניקת הטיגון שלהם גורמת לדגים לא להיות ספוגים בשמן, ואני יכולה להעיד שזה נכון. כל מנה, אגב, אפשר להזמין בשני גדלים – קטן וגדול – על פי תאבונכם.

על הירקות ויתרנו, כי לא בשביל זה הגענו לשם, ודילגנו ישר לדגים הנאים. התחלנו, על פי המלצת רלי המלצר הנחמד, בסשימי אינטיאס בוויניגרט מירין (27/39 שקל). הזמנו מנה קטנה, כדי שנוכל לטעום כמה שיותר מנות, אבל שנינו הסכמנו שאם לא היה מדובר בארוחה לצורך ביקורת, היינו מייד מזמינים קערה שלמה שלמה של הסשימי הזה. מה קערה? גיגית! אין לי מספיק מילים לתאר עד כמה זה היה טעים. את המתכון תמצאו כאן למטה, אבל עדיף ללכת לאכול אותו שם.

אחרי שלב הסשימי נקלענו לבעייה קטנה. פשוט כל מה שהגיע אחריו לא הצליח להשתוות לו. אז הסרדינים הממולאים בשקדים ועשבי תיבול (29/42 שקל) היו חביבים, השרימפס קריסטל בפנקו עם איולי צ'טני מנגו (74 שקל) מהמנות המטוגנות – סליחה, פריכות – נתן פייט יפה מאוד וגם אותו לא היינו זורקים מהמיטה שלנו, אבל מעמדו של הסשימי בצמרת נותר איתן.

הקינוח, קרם גבינת מסקרפונה עם עוגיות לוטוס וקוביות מנגו טרי (32 שקל), לא היה קשור לים, אבל היה מעולה בקונספט הפשוט שלו ואני לגמרי שוקלת להכין אותו בבית.

אגב, אחרי המנה הראשונה אמרתי לעצמי שאין שום סיכוי שאשבע ממנות כל כך קטנות, אבל למרבה הפלא היינו שבעים לגמרי אחרי 4 מנות + קינוח. בלי להרגיש שאכלנו יותר מדי והתפוצצנו ובלי להיות רעבים שוב אחרי שעתיים.

חזרנו מרוצים לגמרי ובשלים להתמודד עם חגיגית הגפילטע פיש המכונה ראש השנה.

וכמובטח, קבלו את המתכון לסשימי האלוהי:

סשימי דג ופילה תפוז בוויניגרט מירין, פלפל חריף וטפנד זיתים

מצרכים למנה אחת:

70 גרם דג ים טרי – מומלץ להשתמש בלוקוס או אינטיאס

פילטים מתפוז אחד

1 כפית טפנד זיתים

צנונית אחת

חופן עלי כוסברה

חצי פלפל צ'ילי טרי

שמן זית איכותי לזילוף

מלח ים לפי הטעם

לוויניגרט תפוז-מירין:

500 מ"ל מיץ תפוזים סחוט

6 גרם צ'ילי אדום גרוס

15 גרם ג'ינג'ר קצוץ דק

15 מ"ל fish sauce  (להשיג בחנויות המתמחות ובמרכולים האסייתיים)

200 מ"ל סויה

150 מ"ל מירין

50 גרם סוכר

אופן הכנת הוויניגרט:

מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.

מסננים את הנוזל מחתיכות המרכיבים.

מאחסנים בכלי אטום במקרר לאחר השימוש בכמות הרצויה.

אופן ההכנה:

פורסים את הדג לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים על צלחת הגשה.

מזלפים בין פרוסות הדג את הוויניגרט.

בעזרת כפית מפזרים על הצלחת את טפנד הזיתים

מניחים על הדג את הפרוסות של התפוז המפולט

פורסים את הצנונית לפרוסות דקות ומניחים על הצלחת

פורסים את הצ'ילי האדום לפרוסות דקות ומניחים על התפוזים

מפזרים את עלי הכוסברה ולסיום מזלפים על המנה שמן זית איכותי

מלגו ומלבר, שד' רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214. שעות פתיחה: 19:00-2:00.

צילום: דנה קרן