מי אמר דובדבנים ולא קיבל?

עונת הדובדבנים, שנמצאת בשיאה, היא חגיגה לכל הבשלנים. אז קבלו מתכון לסלט דובדבנים, וגם 4 מתכונים מתוקים של בלוגריות סלונה

עוגת דובדבנים

סלט דובדבנים

של רם ענתבי, השף של רשת קפה ג'ו

חומרי הסלט (למנה אחת):

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס

1 כוס עלי תרד צעירים טריים

1 חופן נבטי חמנייה

10 דובדבנים חצויים

10 יח צימוקי זיתים

1 חופן שקדים פרוסים קלויים

1 חופן אגוזי מלך קלויים

5 טבעות גבינת עזים חצי קשה

חומרי רוטב הויניגרט:

¼ כוס שמן זית

½ כף רכז תפוזים קפוא

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות מיץ לימון טבעי

1 כף בצל סגול קצוץ

מעט מלח

אופן הכנת הרוטב:

מכניסים את כל המרכיבים לקופסה סגורה ומנערים היטב.

אופן הכנת הסלט:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.

2. יוצקים את כמות הרוטב הרצויה על הסלט.

3. מוסיפים 3 כפות קרח גרוס לקערה.

4. מערבבים היטב בזריזות ומגישים מייד.

.

מתכוני בלוגריות

גם עינן החדה של הבלוגריות של סלונה לא פספסה את קיומה של עונת הדובדבנים, ובשבועות האחרונים זכינו למנה נאה של מתכונים מתוקים עם הפרי הנהדר הזה.

עוגת הדובדבנים של אביגיל פולק כהן

"עוגת הדובדבנים של היום מגיעה במקור מרומניה. שם נהוג להכינה עם כמות נכבדה של שמנת חמוצה והמרקם שלה הנפלא אם כי מעט כבד מדי.

בביתי, אמי העבירה אותה שידרוג קל והסירה את השמנת. מתקבלת עוגה קלילה יותר, עשירה ומספיק יציבה כדי להחזיק את הדובדבנים שלא ישקעו מטה. היא נפלאה גם עם שאר פירות הקיץ והפעם הוספתי לדובדבנים גם שלושה נקטרינות לטעם מעט חמצמץ". למתכון המלא

.

הקלאפוטי של תמר געש

"קלאפוטי הוא מאפה צרפתי קלאסי ובמתכון המקורי לא מוציאים את הגלעינים-לשיקולכם. המתעצלים יכולים להשתמש בדובדבנים משומרים מגולענים". למתכון המלא

.

פינוק דובדבנים ויוגורט של ג'ני קפלן

"דובדבן זה אחד הפירות האהובים שלי ואני מחכה לעונת הדובדבנים כל השנה. עכשיו עונת הדובדבנים בעיצומה וזה בדיוק הזמן להינות מהפרי הטעים והמאוד בריא הזה". למתכון המלא

.

פונדנט שוקולד מריר במילוי שוקולד חלב-דובדבנים ובליווי שמנת דובדבנים של הגרגרנית

"המקרר שלי מאשפז כעת 2 קילו דובדבנים. ברור שבראש ובראשונה הם מיועדים לנשנוש, אבל מתחשק להכין מהם משהו מעבר לכך. היו לי הרבה רעיונות. מצד אחד קלאסי לשלב את הדובדבנים עם בצק, אבל חששתי שיהיה לזה טעם של עוגה יותר מאשר של פרי. לאחר התלבטויות קשות (כזאת אני. מתמודדת עם שאלות נוקבות), קרץ לי יותר מכל לשלב בין שוקולד לבין דובדבנים". למתכון המלא

.

לעוד מתכונים לקיץ

אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים